Julie Dybdahl: – Jeg håper å få muligheten på A-laget igjen – Flint
Foto: Kvinneidrett.no

Julie Dybdahl: – Jeg håper å få muligheten på A-laget igjen


Julie Dybdahl (18) har vært tatt ut i troppen til 5 kamper i REMA 1000-ligaen denne høsten.  Hun var på banen i to av kampene.  I tillegg spilte hun i NM-kampen borte mot Reistad.

Julie kom til Flint Tønsberg som 15-åring.  Frem til da hadde hun spilt kun i Teie.  Nå spiller hun sin fjerde sesong i klubben.

– Jeg trives kjempegodt i Flint, sier Julie.  – Det er godt miljø, gode trenere, alt er egentlig veldig bra.  Håndball er en stor del av hverdagen min, jeg bruker 2-4 timer til trening hver dag. 


Trener med A-laget

Julie Dybdahl trente fast med A-laget i sommer og store deler av høsten.  Så var hun en periode på rekrutt før hun nå har vært fast med damelaget igjen.

– Det er veldig stas å kunne trene med A-laget.  Det som er fint i Flint er at vi unge har mange gode muligheter.  Det at vi får trene med A-laget gjør at vi utvikler oss. 

– Det er større krav når vi trener med A-laget.  Det er bedre kvalitet på alt fra pasninger, øvelser, målvakter og medspillere.  Det gjør utviklingskurven min brattere.  Jeg merker forskjell, utviklingen blir mye bedre i den perioden jeg er med damelaget.  I løpet av høsten synes jeg at jeg har fått bedre pasningskvalitet og blitt en mer eksplosiv spiller.  

– Jeg har vært på banen i 2 kamper i REMA 1000-ligaen og fikk min debut i serieåpningen mot Fredrikstad.  Man forventer ikke å komme på banen i eliteserien allerede som 18-åring, jeg spilte 7-8 minutter og det var veldig gøy.  Jeg var også på banen mot Vipers, og da spilte jeg cirka 40 minutter på høyrekant og scoret mitt første mål i eliteserien, smiler hun. 


J20

Flint Tønsberg har to J20-lag påmeldt i regionserien.  Julie har spilt 7 kamper for J20 og står med 18 scoringer. 

– Det er veldig deilig at vi har flere plattformer så vi kan gå ned på rekrutt og spille J20-kamper.  Vi kan ikke forvente så mye spilletid i eliteserien, så da er det fint å ha en arena hvor vi kan få kampaktivitet også.   Vi klarer oss ganske bra i regionserien, vi har et godt miljø og viser god god lagmoral, sier 18-åringen.

– Jeg får god nytte av at jeg har trent med A-laget når jeg skal spille J20-kamper.  For eksempel når jeg skyter på Eline Fagerheim på trening, så gjør det at jeg må være mye mer konsentrert i skuddavviklingen og det tar jeg med når jeg kommer ned på rekrutt. 


Håper på flere muligheter i eliteserien

– Jeg jobber mot å få flere muligheter med A-laget, det er noe jeg har lyst til å oppleve igjen.  Jeg synes det er stas bare å bli tatt ut.  Jeg spiller venstrekant på rekrutt, men hvis laget trenger at jeg står på høyrekant, så står jeg selvfølgelig der, sier Julie Dybdahl avslutningsvis.