Sanne Løkka Hagen er snart tilbake! – Flint

Sanne Løkka Hagen er snart tilbake!


17-årige Sanne Løkka Hagen har snart vært ute i ett år med skade, men er nå snart tilbake.  Hun håper på å kunne delta for fullt på håndballtreninger fra desember og at hun kan spille kamper igjen i januar.

Sanne flyttet fra Notodden til Tønsberg da hun var ferdig med ungdomsskolen sist sommer for å gå på Wang Toppidrett.  Spill på 16-årslaget til Flint Tønsberg ble raskt byttet ut med spill i 1. divisjon for A-laget.  Sanne gikk i løpet av høsten fra å være reserve på høyrekant til å bli en svært sentral spiller for Flint på høyreback-posisjon. 

Og hun scoret 38 mål på 14 kamper i 1. divisjon, før hun ble skadet i januar i år. 


Rift i menisken (1)

Beklageligvis hadde Sanne en overtråkk i første kamp etter jul.  Det førte til at hun ikke klarte å strekke ut kneet.  På MR ble det oppdaget en rift i menisken, sannsynligvis som følge av at hun tråkket over. 


Rift i menisken (2)

– Jeg ble operert i mars og var på god vei tilbake og startet med håndballtrening i begynnelsen av juni, men i på trening 15. juni fikk jeg en overstrekk i kneet så jeg fikk en ny rift i menisken.  Da ble det en ny operasjon uka etter, forteller Sanne. 

– Da var det helt fra start igjen, som jeg opplevde det i januar.  Jeg var ekstremt skuffet da jeg ble skadet på nytt.  Det var ikke noe jeg hadde tenkt kunne skje.  Men så skjedde det og ting raknet litt for meg, sier hun.  – Men jeg var heldig som har mange fine mennesker rundt meg som tok vare på meg akkurat da.  Og jeg skjønte at det kom til å gå bra til slutt. 

– Men jeg måtte akseptere at det ville ta en god stund til før jeg kunne spille håndball igjen. 


Snart tilbake

– Nå er jeg kommet ganske langt i opptreningen og har startet så smått med håndballtreninger, er med på kastøvelser og har stått litt i forsvar.  Skal være med på angrepsstrening snart og håper at jeg kan være i full trening igjen i desember, hvis alt går som planlagt. 

– Planen er at jeg skal få testet meg litt i J20-kamper i januar og finne igjen godfølelsen der før jeg blir med A-laget. 

– Etter et år ute regner jeg med at jeg går på noen smeller og gjør noen feil i de første kampene, men håper at jeg kan finne tilbake til min spillestil og få til noen nye ting som jeg kan legge til. 

– Det er kjempekult og veldig tøft at jeg forhåpentligvis kan bli aktuell for å spille i REMA 1000-ligaen over jul.  Det skal bli spennende å prøve det nivået, som jo er et hakk opp fra jeg spilte ifjor.


Humøret er bra!

– Ja, det er på høyreback jeg håper å få spilletid, innrømmer Sanne.   – Jeg håper å kunne bidra med mer flyt i angrepsspillet og gå over soner og hjelpe til på den måten en venstrehendt høyreback kan gjøre. 

– Og at jeg kan bidra med skudd bakfra og gjennombrudd.  Jeg tenker at jeg ikke har mistet de ferdighetene jeg hadde, men at det kommer til å ta litt tid før jeg er ordentlig tilbake.  Og så håper jeg at jeg fortsetter å utvikle meg. 

– Humøret er veldig bra nå, sprudler hun,  – jeg har tro på at det skal gå bra denne gangen!  Jeg føler jeg har gjort den jobben jeg skal styrkemessig og har vært veldig tålmodig.  Jeg håper at jeg har gjort alt riktig, og føler det selv egentlig. 


Sanne debuterte i 1. divisjon i fjor høst som 16-åring og tok raskt nivået.  Hun hadde noen kamper på høyrekant før Tonje og Marianne ga henne spilletid på høyreback.  Og hun viste seg raskt tilliten verdig.

– Jeg tror lagledelsen så at jeg hadde en utvikling på backen og at jeg tilpasset meg den bedre utover høsten.  Jeg møtte fysisk sterke spillere i 1. divisjon og måtte tilpasse spillestilen min i forhold til når jeg spilte i Bringserien med J16.  Det var gøy å spille back for A-laget og jeg føler jeg gjorde det ganske greit, smiler hun. 


Flyttet hjemmefra som 16-åring

– Det var flere grunner til at jeg valgte å flytte til Tønsberg, forteller Sanne Løkka Hagen. – Jeg visste at 2003-gjengen til Flint hadde et veldig bra nivå og jeg kjente mange av spillerne der fra før.  Flint hadde et 1. divisjonslag som gjorde det bra og så var det et stort pluss at Tonje Larsen er trener.  Hun kjente jeg fra ungdomslandslaget LK02. 

– Å ta avgjørelsen om å reise hjemmefra var veldig enkel.  Jeg har vært bestemt på helt siden jeg begynte med håndball at jeg hadde lyst til å flytte på meg.  For meg var det helt etter planen at når jeg kom til videregående skulle jeg flytte uansett.  Jeg er en person som klarer meg fint alene, sånt sett var det et enkelt valg.  Nå bor jeg på hybel med tre andre Flintjenter. 


Erfaring fra mesterskap for Norge

Sanne Løkka Hagen har vært med på Ungdomslandslaget LK02 siden september 2018.  Da Norge ble nummer 6 i U-VM i Slovenia august 2019, scoret hun 14 mål i løpet av turneringen.  Sanne forteller at erfaringen fra spill med LK02 var verdifull da hun skulle opp mot robuste motstandere i 1. divisjon.

– Jeg er glad for erfaring jeg har fått fra landskamper og mesterskap med LK02.  I de kampene møtte vi fysisk tøffe spillere.  De var et helt annet nivå enn hva jeg var vant med fra seriespillet i 16-årsklassen. Jeg føler også jeg har blitt mentalt sterkere av deltakelsen på landslaget. Kampene og samlingene med LK02 gjorde at jeg var bedre rustet da jeg skulle videre til Flint, avslutter hun.