Elise Johnsen har spilt med avrevet sene under foten siden august – Flint

Elise Johnsen har spilt med avrevet sene under foten siden august


Elise Johnsen (22) har ruptur i en sene under foten.  Hun har stort sett hatt smerter i foten både på på og utenfor banen og det var først i oktober det ble fastslått at det var ruptur.

– Etter vi fant rupturen måtte jeg ta en pause, jeg har jo spilte lenge med en ruptur i foten og har nok spilt litt på «overtid». Det blir ingen kamper før jul, og jeg avlaster foten så mye jeg kan så det skal få gro, forteller hun.

– Det blir mye alternativ trening nå, så jeg ser veldig frem til å bli bra i foten og kunne begynne med ordentlig håndballtrening og løp igjen.


Elise har spilt i 4 av 9 seriekamper + begge NM-kampene til Flint i høst. Hvordan har skaden påvirket prestasjonene?

– Man har mye adrenalin i kamp og glemmer kanskje skaden litt. Men jeg måtte belastningsstyre treningen, og til tider fikk jeg bare en håndballøkt før kamp. Det var ikke nok.


Sesongbeste

Da var situasjonen litt annerledes i forkant av bortekampen mot Aker.  Da fikk Elise med seg mer enn bare den ene håndballøkta og det påvirket også prestasjonen på banen.  Da spilte hun sesongens beste kamp og hadde 5 scoringer i 27-23 seieren.

– Oppgjøret mot Aker var veldig gøy, hele laget var påskrudd fra start og vi gjorde akkurat det vi skulle. Jeg følte nok at jeg endelig var tilbake og kunne bidra med det jeg er god på.

– Før den kampen var jeg med på stort sett alle håndballøktene, jeg fikk trent sammen med jentene og jobbet godt hele uka. Jeg tror nok det handlet om at vi hadde et godt samspill under den kampen, og da gjør vi hverandre gode. Jeg byttet også litt forsvar/angrep, som jeg har gjort de siste kampene, så jeg kunne være 100% i satsingene og få litt pause på foten. Det fungerte bra.


Sesongen så langt

– Vi har gjort mye bra, og var inne i en god periode de første kampene. Forsvaret vårt er bra, men det er fremover vi sliter nå. Vi har fortsatt mye å gi, og vi kan yppe oss mot stort sett alle lagene i serien når vi gjør det vi skal og samspillet vårt er på plass. Vi sliter jo litt med skader nå, men jeg er sikker på at vi tar noen poeng etter jul!

– Det er nok mange som ikke forventet stort av oss i forkant av sesongen, vi var underdogs. Men i de kampene vi har tatt poeng var vi trygge på at vi kunne vinne hvis vi var påskrudd fra start, avslutter Flints 22-årige veteran, som er inne i sin sjuende sesong på A-laget til Flint Tønsberg.