Gjensyn med Kristiane Stormoen på søndag! – Flint

Gjensyn med Kristiane Stormoen på søndag!


Kristiane Stormoen (26) spilte for Flint Tønsberg fra hun var 6 til hun var 21 år gammel.  Hun spilte hele ungdomstida i Flint sammen med Henriette Jarneid og de ble hentet opp sammen til A-laget som 17-åringer i 2010.  Etter fire sesonger i eliteserien som Flintspiller, gikk Kristiane til Stabæk og har også to sesonger i svensk håndball med Boden før hun ble Storhamarspiller i sommer. 


På søndag spiller hun mot Henriette og sin gamle klubb Flint i Slagenhallen.


– Det blir spesielt, jeg har aldri spilt på bortebane i Slagenhallen før, begynner Kristiane.  – Men det blir mest bare hyggelig å komme hjem å møte alle som er i og rundt klubben, og ikke minst jentene på laget som jeg er blitt godt kjent med.  Jeg trente jo med Flint i hele koronaperioden før jeg reiste til Hamar.  Jeg har egentlig bare gode følelser knyttet til kampen. 


Hvordan er muligheten til Flint å hevde seg i kampen på søndag?

– Nei, den skal ikke være til stede, humrer Kristiane.  – Men fra spøk til alvor.  Vi vet at Flint har et høyt toppnivå og hvis de treffer er de absolutt kapable til å holde følge. 

– Samtidig vet vi at om vi spiller opp imot vårt beste, er det få i Norge som kan slå oss.  Vi tar denne kampen like alvorlig og seriøs som vi gjør med alle andre kamper og kommer ikke til å legge noe imellom når vi går ut på banen.  Det er bare seier som er godt nok. 


Henriette Jarneid er god venninne med Kristiane Stormoen og de spilte i sammen i Flint 15 sesonger før Kristiane skiftet klubb. 

– Det er jo alltid spesielt å spille mot noen du har spilt på lag med i mange år, og selvfølgelig når det dreier seg om en så god venn – som jeg unner alt godt! Men når det gjelder kamp, går vi alltid inn for å vinne – uansett hvem som står på den andre banehalvdelen. Storhamar er et godt lag, og vi går inn i kampen som «underdogs». Likevel viste vi i cupen i fjor at vi kan gi god motstand, og skal gjøre vårt beste for å ta poeng i denne kampen også, sier Henriette.


Ungdomsperioden i Flint

– Jeg har utelukkende gode minner fra ungdomstida mi i Flint, forteller Kristiane.  – Vi var en skikkelig bra og stor gjeng – vi var mange, lenge.  Ofte faller spillere av når man blir litt opp i ungdomsåra, men det var ikke tilfelle hos oss.  Det var rom for alle.  Det var sosialt, og alle følte seg som en viktig del av laget.  Vi hadde et godt lag og vant mye, det var en gøyal periode.  Og jeg og Henriette var lagvenninner hele veien. 


På A-laget i 2010

– Jeg og Henriette begynte å trene med A-laget da vi var 17 år gamle.  Vi var så heldige at vi kom opp på A-laget det året Flint rykket opp til eliteserien.  Vi ble en del av et godt lag med flinke trenere og vi var heldige som fikk mulighet til å utvikle oss i det miljøet.  Det var positivt for oss og vi lærte masse og hadde sjukt gode forbilder, som Marianne Iversen.  Hun ser jeg veldig opp til, jeg har lært mye av henne, skryter hun. 

– Flint har betydd alt for meg.  Jeg hadde ikke vært den håndballspilleren jeg er i dag om det ikke hadde vært for Flint.  Jeg hadde mulighet til å spille elitehåndball i barndomsklubben min.  Jeg kunne være i trygge omgivelser, bo hjemme og fortsette et normalt liv utenfor håndball og samtidig være en del av en elitegruppe. 


Tilbake i Norge etter 2 sesonger i Sverige

– Planen var ikke å reise hjem fra Boden allerede nå, men da Storhamartrener Kenneth Gabrielsen ville ha meg til Hamar, så var det ikke så mye å lure på.  Å få mulighet til å spille i en prestasjonsgruppe som det Storhamar er, med det teamet rundt og den organisasjonen – selvfølgelig vil man det.  Det er veldig gøy å få være en del av det.  Totalt sett er jeg fornøyd med å være tilbake i Norge, sier hun.


Er stor fan av Flint!

– Jeg har fulgt nøye med på Flint, selvfølgelig har jeg gjort det!  Det har svingt litt i prestasjonene i år, men laget viser at når de har toppnivået inne, så er de et kjempebra lag som kan spille jevnt mot de aller fleste.  Og så er det å få stabilisert det høye nivået.  Flint har mange gode spillere og har et stort potensiale.  Jeg er helt sikker på at de kommer til å bite bra i fra seg i denne sesongen her og klarer å nå de målene de har sett seg.