Godkjent forsvarsspill – men det holdt ikke til seier – Flint

Godkjent forsvarsspill – men det holdt ikke til seier


Rælingen mobiliserte best i Slagenhallen søndag kveld og vant over Flint.  Det var lagets første 2-poenger denne sesongen.

Rælingen rykket opp sammen med Flint til REMA 1000-ligaen og hjemmelaget hadde all verdens mulighet til å hekte av Rælingen på tabellen.  Med seier hadde Flint stått med 8 poeng og Rælingen med 0.  Men slik gikk det altså ikke.


Stoppet Malin

Flint forbereder seg godt inn mot kampene og har høstet suksess for det, spesielt i møtene med Larvik, Fana og Aker.  Alle endte med full pott.

Men – selvsagt har motstanderne sett på disse kampene med argusøyne og funnet sine mottrekk.  Både Fana og Rælingen har løftet en spiller bevisst høyt mot Malin Lundemo, som har gjort at hun må bruke opp skrittene før hun er i gjennombrudd.  Samtidig har det ødelagt rytmen i pasningene videre til Mari Finstad Bergum og angrepsspillet blir litt hakkete og stakkato.

Nå har Flint blitt møtt med dette motspillet i de to siste kampene og utfordringen fremover blir å straffe lagene som forsøker samme taktikk.


Jevnt i 1. omgang

Dagens kamp mot Rælingen startet med flere bom og tekniske feil og bortelaget ledet 4-1.  Men så skjedde det noe.  Zaynab Elmrani reddet og reddet og Andrea Varvin Fredriksen, Malin Lundemo og Henriette Jarneid satte ballen kontant i mål etter kontring.

Og jammen tok Zaynab også neste ball og Andrea kunne gi Flint ledelse 5-4.  I den fem minutters perioden kjente vi igjen Flint fra hvordan laget har fremstått tidligere i høst.  Da var stor vilje og fart i fremoverfasen.

Men dessverre stokket det seg igjen.  Men ikke verre enn at Malin kunne utlikne til 8-8 og Elise Johnsen satte inn 9-9 like etter.


Ved pause var stillingen 10-11 og alt kunne skje i andre omgang.


Starten på andre omgang var helt jevn.  Da åtte minutter var spilt, utliknet Charlotte Koffeld Iversen til 14-14.  Dessverre skulle det vise seg at det var siste gang at Flint hadde kontakt med Rælingen.

Resten av omgangen hadde bortelaget initiativet, dog var Flint oppe på 16-17 og 20-22, men det ville seg ikke i denne kampen og kampen endte med 3-målstap og årets første seier til Rælingen.

Spillerne var utrolig skuffet etter kampen.  Forsvarsspill og målvaktsspill er godkjent.  Å slippe inn 23 mål holder ofte til seier.  Men det har vært fremover på banen laget har slitt de to siste kampene.  Men likevel – Flint er nær å ta poeng på en dag hvor ikke alle spillets faser fungerer optimalt.


Linjespiller Synne Fossheim sa dette etter kampen:

– Akkurat nå er jeg kjempeskuffa!  Vi skulle gå ut på der og fighte og krige, jeg vet ikke hva som skjer.  Vi gjør ikke det vi har planlagt.  Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg er veldig skuffet.

– Bakover kjemper og kjemper vi, men vi er for dårlig fremover.  Vi brenner sjansene våre og vi kommer i situasjoner hvor spillet vårt blir låst opp.  Vi fighter bra bakover i dag, men når skuddene ikke sitter, så holder det ikke.  Utrolig kjedelig. 

– Vi vil så gjerne vise for publikum hvor gode vi er.  Nå er det to kamper hvor vi ikke har fått vist noe av det vi kan.  Jeg kan bare si at vi lover at publikum ikke skal få oppleve flere kamper som dette.  Dette er vår hall og her skal vi vise hva som bor i oss.


Seriekamp Slagenhallen søndag 18. oktober 2020

FLINT TØNSBERG – RÆLINGEN  20-23  (10-11)

Aurora Aurheim
Mari Finstad Bergum 6
Synne Fossheim 1
Karoline Fahlberg
Elise Johnsen 3
Malin Lundemo 2
Eline Fagerheim
Elise Vedeler
Mia Vik Gabrielsen
Zaynab Elmrani
Felicia Celine Tangen
Charlotte Koffeld Iversen 2
Andrea Varvin Fredriksen 5
Henriette Jarneid 1

KAMPUTVIKLING FLINT – RÆLINGEN

1 omg:  0-2  *  1-4  *  5-4  *  8-8  *  10-11.

2 omg: 12-12  *  13-13  *  14-14  *  14-17  *  16-19  *  18-20  *  18-22  *  20-23.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Malin Lundemo
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Elise Johnsen
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim