Ingen dagen derpå-stemning! Hva sier spillerne? – Flint
Foto: Kvinneidrett.no

Ingen dagen derpå-stemning! Hva sier spillerne?

Etter seier 27-23 over Aker Topphåndball i går, er Flint Tønsberg på en foreløpig sjuendeplass på tabellen med seks poeng etter 6 kamper.  Aker og Byåsen følger to poeng bak, men har også en kamp mindre spilt.

Det som er spesielt denne korona-sesongen med 13 lag i REMA 1000-ligaen, er at hele 5 lag er involvert i nedryksstriden.  Lag nummer 12 og 13 rykker direkte ned mens lagene som blir nummer 9, 10 og 11 må spille kvalikkamper mot lagene som blir nummer 2, 3 og 4 i 1. divisjon.

Det skal spilles dobbeltkamp hjemme/borte og lag nummer 9 i REMA 1000-ligaen møter laget som ble nummer 4, tiendeplassen møter laget som ble nummer 3 og laget som ender på ellevteplassen møter laget som ble nummer 2 i 1. divisjon.

Ved å bli nummer 8 eller bedre slipper Flint Tønsberg å spille kvalifisering om nedrykk og er også kvalifisert for sluttspillet.Men tilbake til gårsdagens oppgjør mot Aker!  Hvordan ser spillerne på denne opplevelsen dagen etter kampen?!

FELICIA CELINE TANGEN:
– Vi visste at kampen mot Aker ble tøff, og at det var utrolig viktig for oss å vinne. Allerede fra start var begge lag veldig på og klare for å gi alt. Jeg synes at vi er flinke til å backe- og gire hverandre opp under hele kampen, noe som skaper trygghet og gir selvtillit. Vi kjemper godt både i forsvar og angrep, og keeperne står bra gjennom hele kampen. Dette var en skikkelig bra lagseier, og ekstremt deilig å ta med 2 poeng hjem!

ELINE FAGERHEIM
– Jeg føler det er en jevn kamp hele veien.  Da Aker la ut høyere toere i sitt forsvar, så stokket det seg noe i vårt angrepsspill, men vi stod bra bakover og unngikk å få mange mål i mot oss.  Så det er jeg veldig godt fornøyd med.  Og at vi klarer å hente oss inn hele tiden og jobbe på.  Det var deilig å gå til pause med en liten ledelse, så vi ikke hang etter i starten på andre omgang.  Vi jobber veldig bra i sammen i dag, og kliner til både på benken og på banen.  Jeg merket det da jeg stod utpå der i andre omgang, hvor jeg følte et samhold i laget, både de på benken og vi som var utpå banen.  Og de psyker jo ut.  Jeg er veldig fornøyd med at vi hele tiden klarer å hente oss inn og gønner på, slenger oss etter baller og har veldig god innsats for laget.  Vi strekker gjerne det lengste strået i de fleste duellene og vil litt mer enn Aker.  Alle tok ansvar, tør å satse og gå på mål. 

JULIANNE BJØRNØE:
– Syntes det var en utrolig kul opplevelse å slå Aker på deres hjemmebane! Alle jentene er gira og bidrar med alt de kan. Tenningsnivået både på og utenpå banen var helt unikt, og det får frem det beste i alle spillerne.

MARI FINSTAD BERGUM:
– Synes vi leverer bra over hele rekka, vi har gode spillere i alle posisjoner. Og vi er stolte av å spille i Flintdrakta!

MALIN LUNDEMO:
– Det her var skikkelig artig! Vi viser nok en gang at vi har kvaliteter nok i laget, over hele linja, til å være med å kjempe om mange poeng i Rema-1000 ligaen. For de fleste utad var vi nok underdogs i denne kampen, men vi visste selv at det var store muligheter for to poeng. I tillegg fikk vi med oss at vi hadde 4,10 i odds, som gir oss en liten ekstra tenning til å vise alle hva som bor i dette laget. Vi spiller godt og smart nok i angrepsspillet, for å unngå Akers kontringsspill. Dermed får vi stort sett alle ballkontrollene mot oss i etablert angrep, der vi har god kontroll. En perfekt lørdag, med seier og to nye poeng!

JENNIE HEM GJERDE:
– Jeg synes det var veldig gøy å være en del av troppen i går. Det var kult å være en del av et lag der alle kjempet for hver eneste ball og alle heiet på hverandre. Vi spilte med mye selvtillit, og var gode i forsvar. Det var veldig gøy!!

SYNNE FOSSHEIM:
– Det var gøy og morsomt å vinne kampen.  Jeg har sovet veldig godt i natt.  I går spiller vi virkelig som et lag og får brukt mange av spillerne våre og fikk utnyttet alle posisjonene i angrepsspillet vårt.  Vi står bra bakover, vi tar duellene og jobber i sammen, både forsvaret og målvaktene.  Vi kom på banen som underdogs, men vi vet at vi har et høyt toppnivå.  Men at vi skulle prestere så bra i går var litt overraskende og veldig gøy.  I går var det spesielt for de vi hørte mest i hallen var våre spillere, både på banen og benken, vi jubler og har entusiasme.  Da er det litt gøy å se at Aker sine hoder henger lenger og lenger ned, det gir jo bare ekstra motivasjon underveis i kampen. Jeg håper at vi kan fortsette sånn fremover, det var veldig mange som var gode i går!

CHARLOTTE KOFFELD IVERSEN:
– Jeg synes det var veldig gøy å spille. Litt nervepirrende i starten, men det gikk fort over. Det var en spennende og ikke minst morsom og lærerik kamp.

Takk til Kvinneidrett.no for fenomenale bilder!