Herlig seier på bortebane! – Flint

Herlig seier på bortebane!


Flint Tønsberg-toget ruller videre og imponerer bare mer og mer!  I ettermiddag ble det seier 27-23 borte mot Aker Topphåndball. 

Zaynab Elmrani fikk tillit fra start og hun fulgte opp det hun viste mot Fana ved å gjøre 5 redninger på de første sju minuttene.  Aker hadde initiativet en god stund, men ledet aldri med mer enn to mål. 


Etter 17 minutter i første omgang var hjemmelaget i føringen 9-7.  Så i løpet av tretti sekunder kom Andrea Varvin Fredriksen på skuddhold to ganger og utliknet til 9-9.  Deretter var det klart for Elise Johnsen-show!  Hun har slitt med skader og sykdom i sesonginnledningen og har ikke fått det helt til å stemme så langt i serien.  Men etter 21 minutter satte hun sin første scoring for kvelden og førte Flint i føringen for første gang i kampen på 10-9. 

I angrepet etter spilte hun fri Synne Fossheim på linja – før Elise i de to neste angrepene hamret ballen i mål igjen.  Plutselig var to mål bak blitt til fire mål foran og Flint ledet 13-9.

Det hører også med til historien at Eline reddet en 7-meter på stillingen 9-11 og enda en rett før omgangen var slutt.

Flint gikk i garderoben med tremålsledelse.


I starten på andre omgang kom Aker tilbake på 14-15 og kampen levde.  Men igjen dro Flint i fra, før Aker hadde kontakt på ny etter 19 minutter på stillingen 19-20.  Men nærmere enn et mål bak kom Aker aldri, for igjen dro Flint i fra.  Først scoret Malin Lundemo i gjennombrudd (19-21) og så ble det 3 mål foran da Charlotte Koffeld Iversen satte inn ballen fra sin høyrekant.  Charlotte er tilbake fra skade og spilte sin første kamp for sesongen, og det var godt timet siden Henriette Jarneid ikke kunne spille i dag.  Så fulgte en haug med redninger av Eline Fagerheim, før scoringer av Mari Finstad Bergum på 7-meter og Andrea Varvin Fredriksen fra venstrekant ga ledelse 24-19.

Da var det fem minutter igjen av kampen og Aker la om til å spille med 2 frimerker.  Ytterligere 2 scoringer av Andrea i sluttminuttene og Flint kan reise hjem med en firemålsseier 27-23.


At Zarko Pejovic har tro på mannskapet sitt, er det ingen tvil om.  Allerede i går kveld la han ut lagoppstillingen, så Aker kunne forberede seg på at hverken Henriette Jarneid, Julia Vangen, Nora Bugge, Aurora Aurheim eller Mia Vik Gabrielsen skulle spille denne kampen.  Enhver annen lagleder hadde ventet og ventet med å offentliggjøre lagoppstillingen når så mange sentrale spillere var ute.


Og så har årets Flintmannskap en veldig god egenskap:  De gjør motstanderen dårlig!  Hverken Larvik eller Fana fikk til sitt normale angrepsspill i møte med sterke Flintjenter.  Og i dagens oppgjør mot Aker så vi veldig lite til trøkk og fart i ankomsten, som er Akers store spesialitet.  Kun 23 baklengs mot Aker er en formidabel prestasjon.

Gratulerer til Zarko, Marianne og spillerne med 2 nye poeng!


Seriekamp i Ullern Flerbrukshallen 10. oktober 2020


AKER TOPPHÅNDBALL – FLINT TØNSBERG  23-27  (11-14)

Mari Finstad Bergum  6
Synne Fossheim  5
Karoline Fahlberg
Elise Johnsen  5
Malin Lundemo  4
Eline Fagerheim
Elise Vedeler
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  2
Jennie Hem Gjerde
Felicia Celine Tangen
Charlotte Koffeld Iversen  1
Andrea Varvin Fredriksen  4
Julianne Drevland Bjørnøe
Julie Dybdahl
Synne Reiersen


Kamputvikling Aker-Flint

1 omg: 1-1  *  3-1  *  7-5  *  9-7  *  9-13  *  11-14.

2 omg:  11-15  *  14-15  *  15-16  *  15-19  *  19-20  *  19-24  *  23-27


Startoppstilling

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Synne Fossheim