Tidligere lagvenninner – på lørdag er de motstandere – Flint
Foto: Larvikognorge

Tidligere lagvenninner – på lørdag er de motstandere


Mari Finstad Bergum og Akers toppscorer Karoline Lund har spilt en rekke landskamper i sammen på juniorlandslaget LK98.  Og den ene sesongen begge var i Larvik, bodde de i sammen.  Så det er to gode venninner som møtes i lørdagens seriekamp i Ullern Flerbrukshall.

Karoline Lund er toppscorer for Aker med 22 scoringer på de fire første kampene.  Aker står med to seire og to tap – og har slått Fana, som også Flint har gjort, og Rælingen. 

Aker imponerer med et hurtig ankomstspill og spesielt samarbeidet mellom Karoline Lund og høyrekant Tuva Ulsaker Høve må Flint være obs på når de løper hjem etter avslutning. Tuva har scoret nestmest på Aker, 20 mål.


Det som imponerer med Osloklubben er hvor stort ansvar de unge spillerne har tatt i flere sesonger allerede.  Laget rykket opp fra 1. divisjon for to sesonger siden og ble nummer 7 i debutsesongen sist sesong.

En mulig startoppstilling på lørdag inneholder hele 5 spillere fra Juniorlandslaget LK00.  Målvakt Olivia Lykke Nygaard (født 01), venstrekant Marthine Svendsberget (født 01), midtback Marielle Nordvang (født 00), høyrekant Tuva Ulsaker Høve (født 00) og linjespiller Ane Cecilie Høgseth (født 01).   Ane Cecilie er kåret til Europas beste linjespiller i 00/01-årgangen.

Venstreback Karoline Lund starter sannsynligvis også og trekker heller ikke aldersgjennomsnittet særlig opp, hun er født i 1999. 

Denne rekka stod også på banen i Spektrum i romjula da Aker vant NM20 etter seier over Rælingen i finalen.


Men tilbake til Mari og Karoline, venninnene som møtes til duell på lørdag!

De var en del sammen på LK98, både i mesterskap og på samlinger.  Da Karoline Lund ble Larvikspiller hadde Mari allerede spilt en sesong for Larvik og siden Mari hadde en leilighet med et ledig rom, ble det til at Karoline flyttet inn.


– Det var veldig hyggelig å bo sammen med Karoline, fint å ha en å snakke med og dele erfaringer og tanker med, forteller Mari.  – Jeg er veldig glad i Karo og vi snakker mye i sammen fortsatt. 

– Jeg er veldig glad for at jeg valgte å flytte inn hos Mari, sier Karoline Lund, – det var et bra år.  Mari er en god venninne og en fantastisk person å bo sammen med.  Det året i Larvik levde vi som proffer og det gikk bare i håndball siden hverken jeg eller Mari hadde studier eller jobb ved siden av.  Da var det godt å ha en person å dele tanker med og finne på ting med. 

Mari Finstad Bergum. Foto: Ravn Foto


Før lørdagens oppgjør står både Aker og Flint med to seire hver.  Og Mari og Karoline er toppscorer for sine lag.  Hvordan har de utviklet seg i forskjellige klubber etter at de skilte lag?

– Karoline har gjort det veldig bra i Aker, hun er en av ledertypene der, sier Mari.  – Og det synes jeg er veldig kult!  Hun tar mye ansvar, har gode skudd og spiller bra i forsvar.  Det blir ekstra spesielt å møte henne, det blir ekstra viktig å vinne, humrer hun. 

Karoline Lund. Foto: Stian Bye Høgsveen


Også Karoline Lund skryter av sin tidligere romkamerat:  – Mari er bærebjelken i Flint.  Det er hun som går foran både i spillet og som person, hun er en ledertype.  Mari er helt klart Flint sin viktigste spiller og det blir viktig for oss at vi ikke lar henne få herje når vi møter de. 

– Jeg synes Flint er et duellsterkt lag som ikke gir seg, fortsetter hun. – Flint er et lag som tar opp fighten, så for oss blir det viktig å vinne dueller og vi er nødt til å skru opp tempoet så vi får løpt på de.  Og så må vi stoppe Mari Finstad, det blir viktig, avslutter hun.


Mari forteller at mot Aker må Flint være obs på at de har tempo både i kontringer og i ankomsten og at Karoline Lund er en av de største angrepstruslene.

– Vi ønsker å holde samme intensitet som vi har hatt i de andreomgangene da vi slo Larvik og Fana, sier Mari.  – Og så må vi få flyt på ballen og gjøre de kloke valgene i angrep.

Og så gjenstår det å se hvem av venninnene som har det bredeste gliset etter lørdagens kamp i Ullern Flerbrukshall!


Kampen vises på Direktesport lørdag førstekommende.  Avkast er klokka 16.00.


Hovedbildet av Karoline Lund og Mari Finstad Bergum er fotografert av «Larvikognorge.»