Marianne Iversen – viktig for Flintfremgangen! – Flint

Marianne Iversen – viktig for Flintfremgangen!


Marianne Iversen (33) er inne i sin tiende sesong for Flint, derav 8 sesonger som spiller. Hun ga seg offisielt som spiller foran fjorårets sesong. Planen var å fortsette som spillende assistenttrener, men av ulike årsaker endte Marianne opp som kun assistenttrener. Hun følte blant annet at hun ikke fikk lagt ned den treningen som må til for at hun skulle kunne prestere på det nivået hun selv ønsket.

Vi hører ikke så mye om henne, men at Marianne skal ha en stor del av æren for fremgangen til Flint de siste sesongene, er det ingen tvil om.  Spillerne skryter av henne som en viktig brikke, både sportslig, sosialt og som støttespiller.


Målvakt Eline Fagerheim gir denne positive attesten om Marianne sin betydning for spillergruppa:

– Marianne betyr veldig mye for oss på laget! Heldigvis for oss så er hun med videre. Hun bidrar med mye erfaring fra sin karriere rent håndballteknisk, men er også en viktig humørspreder i laget. Marianne byr på seg selv og vi ler ofte av hennes dansemoves og morsomme utsagn. På mange måter er Marianne er del av oss jentene, samtidig som hun har autoritet i laget.


I sommer ble det klart at suksessduoen Tonje Larsen / Marianne Iversen ville bli splittet siden Tonje var tilbudt en trenerrolle for A-landslaget kvinner.

– Da Tonje ringte meg og fortalte at hun hadde fått tilbud om å bli A-landslagstrener, ble jeg veldig glad på hennes vegne. Jeg kjenner Tonje godt, og vet at hun er en person som gjerne kunne «føle på det» ovenfor både meg og spillerne. Men det er jo en selvfølge at hun ikke kunne takke nei til den muligheten, og det sa jeg også til henne.

– I arbeidet med å finne etterfølgeren til Tonje var det viktig for klubben at det var en person som jeg kunne samarbeide godt med, nettopp fordi det var jeg som skulle samarbeide tettest med han. Av den grunn var det derfor helt naturlig at jeg var involvert i hele prosessen, forteller Marianne.

Foto: Trond Sørøy


Zarko Pejovic kom inn som ny trener, han har erfaring fra å være trener i herrehåndballen.  Marianne er full av lovord for sin nye trenerkollega.

– Zarko er en ekstremt dyktig trener, med en enorm håndballkompetanse. Han er alltid godt forberedt og har alltid en plan bak det han gjør – også langsiktig, forteller hun.

– Hans engasjement, gode humør, glimt i øyet og gode historier bidrar til god atmosfære hver gang gjengen er samlet. Ved siden av det er han utrolig flink til å få alle til å føle seg sett – uansett hvilken rolle man har i laget. Hans evne og vilje til å ta vare på alle er helt fantastisk, og jeg er 100% sikker på at Zarko er riktig mann for klubben, skryter Marianne.


Samarbeidet mellom Marianne og Zarko har fungert fra dag en.

-Zarko og jeg har fått etablert et godt samarbeid, med gjensidig respekt for hverandre. Vi diskuterer/snakker mye, og jeg føler meg svært inkludert. Når det er sagt så gjør han desidert mest av oss. Jeg har mye å lære, og det gjør jeg hver dag på trening med han.  Selv om han besitter mer kunnskap og har mye mer trenererfaring enn meg, føler jeg likevel at vi utfyller hverandre godt.  Jeg er svært takknemlig og ydmyk over å få jobbe og samarbeide med en så dyktig trener.


Marianne har i tillegg til å være aktiv for Flint Tønsberg i åtte sesonger, også spilt både for Larvik og Glassverket.  Men det er noe helt eget med Flint.

– Det som er så spesielt med Flint og «Flint-familien» er nettopp det at vi er en familie. Alle i og rundt klubben bryr seg, hjelper og støtter hverandre. Det er et inkluderende miljø, som alle mennesker fortjener å være en del av.


Sesongen så langt

– Jeg er fornøyd med sesonginnledningen, der vi har fått med oss 4 poeng på 5 seriekamper. Det er egentlig ingenting som har overrasket meg hittil i sesongen, men det er mye som har gledet meg. De første kampene var preget av skader på flere sentrale spillere, og her var det mange av de unge som virkelig stod frem. Erfaringene disse spillerne fikk, vil være svært viktig for oss resten av sesongen.

– Innsatsen på treningene er veldig bra, men vi ønsker å forbedre oss hver dag, så det blir viktig at vi holdet trykket oppe og ikke slipper oss ned, påpeker hun.


Fremover

– Høsten fremover blir veldig spennende. Vi er et ungt lag og det vil naturligvis svinge i prestasjonene våre. Om vi klarer å stabilisere oss slik at svingningene ikke blir så store, tror jeg at vi kan ta poeng mot de fleste lagene.