Zaynab (19) reddet alt og Flint snudde kampen fra 13-17 til 20-17 ledelse – Flint

Zaynab (19) reddet alt og Flint snudde kampen fra 13-17 til 20-17 ledelse


(Artikkelen ble først publisert på Norsk Topphåndball)

Flint Tønsberg tok sin andre seier i årets REMA 1000-liga søndag ved å slå Fana 28-25 i Slagenhallen.   Etter kampen var det Zaynab Elmrani alle snakket om.  Fra kampuret viste 3.30 min til 21.30 min spilt i andre omgang, slapp hun inn kun en eneste ball – og Flint snudde kampen fra å ligge under med fire mål på 13-17 til å lede med sju på stillingen 25-18.


Hvem er så denne ungjenta som kom inn i mål i andre omgang for Flint Tønsberg og som var så vanskelig å overliste for Bergenslaget. 

Zaynab Elmrani (19) begynte å spille håndball i Tønsberg for Slagen da hun var 10 år gammel.  Hun byttet etter hvert til Tønsberg Turn og spiller nå sin tredje sesong i Flint. 

Hun er en av flere i familien som er aktive og faren og hennes to eldre søstre har representert Norge i karate, og hennes yngre søster representerer Norge i stup.  Zaynab har drevet med mange idretter, friidrett, stuping, karate og taekwondo.  Men landet etter hvert på håndball, som er det eneste hun får tid til nå.

Foto: Ravn Foto


Men også Zaynab har spilt med flagget på brystet!

Da Norge deltok i Ungdoms OL i håndball i Györ i Ungarn i 2017, var Zaynab en av 16 spillere som spilte kamper mot Romania, Ungarn og Nederland.  Hun dannet målvaktsteam med Benedikte Kalstad Hernes, som nå spiller i REMA 1000-ligaen for Oppsal.

– Det var veldig gøy å få oppleve ungdoms-OL, spennende å møte deltakere fra så mange nasjoner. Vi målvaktene stod omtrent like mye hver. Det er klart at alle drømmer om å oppleve noe sånt som dette igjen, smiler Zaynab.


– Dette er min tredje sesong i Flint. Jeg opplevde å få litt spilletid i første divisjon i fjor også, og merket at spillet gikk raskere enn jeg var vant med. Vi var tre målvakter, og som yngst ble det naturlig nok lite spilletid på meg, men det var selvfølgelig gøy – jeg lærte mye av å se på de andre, forteller hun.

Denne sesongen er hun en av to målvakter som er tiltenkt spilletid og hun fikk sin debut i REMA 1000-ligaen i serieåpningen mot Fredrikstad.


– Å være i et målvaktsteam med Eline Fagerheim er veldig lærerikt, hun har mye erfaring å dele med meg. Jeg føler meg heldig som er en del av Flint denne sesongen. Jeg debuterte i kampen mot Fredrikstad, men fikk kjent på nivået i treningskamper før sesongstart.

Foto: Ravn Foto


Zaynab stod i mål i flere av kampene under oppkjøringen, men det var i kampen mot Rælingen hun på en måte fikk sitt gjennombrudd som A-lagsmålvakt for Flint Tønsberg.  Da var Eline Fagerheim ikke med og Zaynab måtte stå 2×30 minutter.  Hun var høyt og lavt og drev Rælingenspillerne til fortvilelse.   Kun 20 baklengs ble det i den kampen.  Zaynab fortalte at det var veldig lærerikt for henne at hun måtte stå hele kampen.  Det var perioder i kampen hvor hun ikke hadde noen redninger og normalt sett ville hun da ha byttet med sin målvaktskollega.  Men hun ble tvunget til å stå i det og kom tilbake med viktige redninger i sluttfasen. 


God også mot Reistad

Sist onsdag spilte hun andre omgang i 3. rundekampen i NM mot Reistad og hun gav der prov på hva som var i vente.  Hun spilte også svært godt i den kampen.

– Jeg er fornøyd med kampen mot Reistad. Føler at jeg fikk vist litt av det jeg kan, kommenterer hun beskjedent. 


Banens beste mot Fana

Så på søndag satt alt for Zaynab.  Hun innrømmer at den opplevelsen er noe av det morsomste hun har vært med som håndballspiller.

– Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde i kampen mot Fana, men føler bare at alt stemte, smiler hun. – Når jeg står i mål prøver jeg å være konsentrert på det jeg gjør hele tiden, derfor ser jeg kanskje litt rolig ut.

– Alle ønsker å spille mest mulig, men det er uansett gøy å dele jobben med Eline. Akkurat nå bruker jeg mye tid på håndballen, og målet er at laget beholder plassen i REMA 1000-ligaen. Jeg trives godt i Flint og føler at jeg utvikler meg som målvakt på hver trening.


At vi får både høre mer om og se mer til Zaynab Elmrani er det ingen tvil om!