Flint er klar for 4. runde i cupen! – Flint

Flint er klar for 4. runde i cupen!

Ungjentene i Reistad var motstander for Flint Tønsberg i cupens 3. runde i Reistad Arena i kveld.  Og Tønsberglaget gjorde jobben og tok seg videre til neste runde etter sjumålsseier over førstedivisjonslaget Reistad.

Zarko tok ingen sjanser med tanke på å undervurdere motstanderen og kjørte på med alle kanonene fra start, det vil si samme førsteoppstillingen som fikk tillit i søndagens oppgjør mot Sola.

Og allerede etter 27 sekunder hadde Synne Fossheim skaffet Flint en 7-meter etter at hun ble røft behandlet i skuddøyeblikket.  Mari Finstad Bergum fikk sin første scoring på 7-meter for kvelden, og det skulle bli flere.


Reistads stortalent Sofie Celius utliknet til 1-1 i neste angrep og det var faktisk eneste gang i kampen at hjemmelaget var opp på uavgjort.  Men hjemmelaget var leie å spille imot i innledningen og etter 6 minutter var stillingen 4-5.  Nok en gang skaffet Synne en 7 meter som Mari satte i nettet.  Så fulgte Eline Fagerheim opp med å redde en sjumeter fra Reistad og i stedet for resultat 5-6, økte Andrea Varvin Fredriksen ledelsen til tre mål, og resultatet var 4-7. 

Scoringen til Andrea var forresten en nytelse, hvor hun hang og hang før hun plasserte ballen på innsiden av målvakta.


Tok føringen

Det var en befriende scoring som ga Flint ordentlig føringen i kampen.  Hjemmelagets Sofie Celius var stadig frempå, selv om Flint var veldig obs på hennes kvaliteter var det alltid farlig når hun hadde ballen.  Hun scoret 5 ganger selv og skapte målsjanser for medspillerne gang på gang.  Det var nok noen på Flintbenken som trakk et lettens sukk da Celius satt seg på benken etter 20 minutter av omgangen. 

Etter 23 minutter kom Felicia Celine Tangen og Aurora Aurheim på banen og Felicia presenterte seg med en gang med å score på 7-meter, mens Aurora satte ballen i mål på en kontring.  Ved pause ledet Flint med 9 mål, 18-9.


2. omgang

I de siste 30 minuttene var det ungdommen som fikk mest spilletid for Flint.  Og det er virkelig artig å se målvakt Zaynab Elmrani i aksjon.   Det var dessverre ingen publikummere som fikk se henne da hun stod 2×30 minutter i treningskampen mot Rælingen, men i kveld var det heldigvis mange på tribunen som fikk sett Zaynab på sitt beste.  Hun har en måte å stå på som nok er litt uortodoks, og hun gjorde mange praktredninger. 

Aurora sa da hun ble intervjuet dagen før NM-kampen at hun håpet å få litt spilletid mot Reistad.  Hun fikk ønsket oppfylt og Zarko trenger ikke nøle med å bruke Aurora igjen.  Hun leverte en veldig god kamp og har denne gode evnen at hun suger til seg alle innspill, uansett kvaliteten på innspillet – og omsetter mulighetene i mål.

Felicia er god på å sette tempo i ballen og blir en spiller som vil vokse mye denne sesongen. 

Det var også veldig fint å ha både Nora Bugge og Elise Johnsen tilbake både på banen og i målprotokollen. 

Hele troppen fikk prøve seg mot Reistad og det ga utrolig verdifull trening inn mot helgas kamp mot Fana.


Uttalelser fra spillere

Aurora Aurheim oppsummerte kampen slik:  – Jeg synes det fungerte godt for oss etter noen minutter.  Jeg nyter hvert øyeblikk jeg får på banen og er veldig fornøyd med at alle oss unge fikk sjansen i dag.  Det er gøy at trenerteamet Zarko og Marianne har trua på oss.  Holdningen vi viser på banen er veldig bra og alle på benken jubler for hver tackling vi gjør i forsvar og for hver scoring vi gjør i angrep – jeg synes vi fremstår som et godt lag i kampen mot Reistad. 

Felicia Celine Tangen sa dette om kampen:  – Det var hyggelig å få så mye tillit av Zarko i dag, jeg må prøve å bruke den tida enda bedre, men jeg forsøkte å gjøre mitt beste i dag.  Jeg spilte på litt forskjellige posisjoner i dag, men det spiller ingen rolle, jeg spiller der jeg blir satt til å spille.  Bare jeg er på banen er jeg veldig fornøyd! Jeg er fornøyd med jobben jeg gjorde bakover, men kan bli flinkere på returløpet og det å satse hardere utover i banen på høyreback.  Jeg har aldri vært straffeskytter, så jeg var litt nervøs da jeg fikk beskjed om å ta 7-meterne, men de gikk inn.  Det morsomste med å spille for Flint synes jeg, er at alle er med på å backe hverandre hele tiden.  Hvis du gjør feil, så går det fint og en får høre «du tar neste» – jeg synes de eldste er flinke til å få med oss nye.  Det var gøy at Zarko ga oss yngre så mye spilletid i dag. NM 3. runde i Reistad Arena 23. september 2020

REISTAD – FLINT TØNSBERG  21-29  (9-18)

Aurora Aurheim 3
Mari Finstad Bergum 5
Nora Bugge 1
Synne Fossheim
Karoline Fahlberg
Elise Johnsen 1
Malin Lundemo 4
Eline Fagerheim
Elise Vedeler
Zaynab Elmrani 1
Celina Vatne 3
Julia Dybdahl
Felicia Celine Tangen 3
Andrea Varvin Fredriksen 3
Henriette Jarneid 1
Julia Vangen 1


Kamputvikling Reistad – Flint

1 omg:  0-1  *  1-1  *  3-4  *  4-5  *  4-8  *  7-13  *  8-14  *  9-18.

2 omg:  9-19  *  14-21  *  16-26  *  19-26  *  21-29.


Startoppstilling Flint

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim