Aurora Aurheim og Flint møter Reistad i NM-kamp i morgen – Flint

Aurora Aurheim og Flint møter Reistad i NM-kamp i morgen


I morgen onsdag er det NM-kamp i 3. runde for Flint Tønsberg.  Motstander er Reistad som er nyopprykket fra 2. divisjon og som har en seier og et tap så langt i 1. divisjon.

Reistad satte i gang en jentesatsing foran forrige sesong og fikk inn Geir Oustorp som hovedtrener.  En rekke lokale talentfulle ungjenter kom til klubben.  Reistad skulle egentlig spilt i 3. divisjon, men fikk spille i 2. divisjon siden naboklubben Glassverket ikke ønsket å satse lenger. 

Reistad gjorde jobben og vant 2. divisjon helt overlegent og har denne sesongen et svært ungt lag.  Uten førstemålvakt Karoline Warloff med i regnestykket, er snittalderen på de resterende spillerne 19.3 år. 

Lagets store stjerne heter Sofie Celius.  Hun er en spennende bakspiller og er fortsatt bare 17 år gammel.  Hun spiller på Ungdomslandslaget LK02 sammen med Celina Vatne.

Flint Tønsberg kommer fra en litt mindre god opplevelse i Åsenhallen søndag hvor det ble 9-målstap mot Sola.  Spillerne er revansjelystne og ønsker å fremstå bedre forsvarsmessig i Reistad Arena onsdag.

Foto: Ravn Foto


Skal spille bedre i forsvar

Linjespiller Aurora Aurheim (18) er en av ungjentene i A-stallen som har fått tillit i REMA 1000-ligaen.  Nå ser hun frem til å spille NM-kamp mot Reistad, en motstander hvor hun kjenner flere av spillerne fra tidligere.

– I morgen håper jeg at forsvaret blir kompakt og sterkt, at vi hever oss noen hakk fra det vi viste på søndag, sier Aurora og fortsetter:  – Vi må kommunisere riktig og ta spillerne våre og ha gode holdninger.  Så håper jeg at det klaffer litt bedre enn i kampen mot Sola – vi skal være på og være klare.

– Vi har fått oppgave å analysere en Reistadkamp som en del av forberedelsene inn mot kampen, og jeg kjenner også noen enkeltspillere på Reistad, som Sofie Celius – så jeg vet litt hva vi møter.  Så nå må vi jobbe med oss sjøl og gjøre de riktige forberedelsene inn mot kampen.

– Kanskje det kan bli litt mer spilletid i morgen på oss yngre i morgen, sier hun håpefullt.  – At vi kan få litt spilletid før de siste 10 minuttene – men selvsagt, vi må gjøre det som skal til for å vinne.

Foto: Kenneth McDowell


Flyttet til Tønsberg da hun var 16 år

Aurora Aurheim spiller sin tredje sesong i Flint etter at hun flyttet fra Stjørdal til Tønsberg som 16-åring for å gå på Wang.  Hun hospiterte på noen A-treninger i fjor, men dette er hennes første sesong på A-laget.

– Jeg føler jeg har fått god veiledning fra trenerne, og det har hjulpet meg og de andre unge til å utvikle oss godt.  Vi merker at nivået er høyere og at det er ikke like enkelt å prestere som på rekruttlaget og på de yngre lagene. 

– Mine styrker vil jeg si er mottak, skudd og spilleforståelse.  Det var en tilvenning de første treningene med A-laget, det var stor forskjell på bruk av styrke, så det var vanskelig i starten å venne seg til det.  Men nå sitter det ganske greit.


Artig å få prøvd seg

– Å være en del av A-stallen er gøy, og det er helt sykt at jeg har fått denne muligheten når jeg er så ung.  Veldig artig at Zarko og Marianne har tro på meg og tør å la meg spille og at de tror at jeg kan holde meg på det nivået som kreves. 

– Det var litt skummelt i den første seriekampen, da var det nytt og spennende.  Men nå føler jeg meg trygg og synes det er artig og koser meg på banen, smiler hun. 


Hovedbildet er fotografert av Kenneth McDowell.