Flint møtte god motstand i Åsenhallen


Sola ble en litt for tøff motstander i Åsenhallen i kveld.  Når hele førsteoppstillingen til Sola er på, holder de medaljeplass-nivå i årets REMA 1000-liga.  Men Flint skulle ikke stå med lua i hånda og åpnet kampen på best mulig måte.

Celina Vatne viste i starten på kampen en selvtillit som om hun aldri har gjort annet enn å spille i REMA 1000-ligaen.  Hun knallet ballen i mål på sine to første forsøk og Flint ledet 2-1.  Det gode spillet og den gode trenden i Flint sitt spill fortsatte utover i omgangen og etter flere scoringer av Henriette Jarneid og Mari Finstad Bergum på rappen var det Flint som ledet 9-8 etter halvspilt omgang. 

Da fikk hjemmelaget et lite overtak, men Celina var der igjen og reduserte til 11-10, da var det ni minutter igjen av omgangen.  Frem til pause scoret Henriette ytterligere to ganger, men hun var eneste målgjører for Flint i den perioden og hjemmelaget utnyttet muligheten til å dra i fra og ledet med fem mål til pause på 17-12.

Etter 45 minutter spilt var forskjellen mellom lagene uforandret, Sola ledet da 25-20.  Men så satte hjemmelaget inn et rykk og gikk direkte til 29-20 og mye av lufta gikk ut av Flint.  Heldigvis traff Mari Finstad Bergum på skuddene mot slutten av kampen, så hjemmelaget klarte ikke å dra ytterligere i fra.  Det endte med 9-målsseier 35-26 til Sola.


Mindre aggressive

Det er ingen tvil om at Flint Tønsberg møtte en særdeles god motstander i kveld.  Men spillerne kunne kanskje ønsket å ha fremstått på en litt bedre måte.  Da kunne det fort blitt jevnt helt inn. 

Det suverene forsvarsspillet fra kampen mot Larvik for en kort uke siden, så vi lite til i Åsenhallen.  Og med mindre aggressivitet bakover, får også målvaktene mindre hjelp og det blir færre redninger.  Spillerne fikk også merke forskjell i tempo fra kampen mot Larvik.  Sola er uhyre raske til å omstille seg fra forsvar til angrep og Flint var i ubalanse og ikke ordentlig på plass da Sola kom valsende etter i høyt tempo.  Og da blir det vanskelig å sette tacklinger og lage brudd i spillet.

I tillegg var Malin Holta så god som bare hun kan være.  11 skudd hadde hun i kveld og scoret 10 ganger.


Uredde

Men!  Ikke alt er bekmørkt.  Det er kjedelig å reise langt og tape med 9 mål.  Men Flintmannskapet fremstår som uredde og de første 20 minuttene av kampen viser at Flint kan spille jevnt med alle, når spillet sitter.

Henriette Jarneid hadde nok en knallkamp på sin høyrekant og kom til skudd 10 ganger.  Det er positivt at spillet blir brettet så bra ut at Henriette er mer med i spillet.  Hun var også ofte involvert i kampen mot Larvik sist søndag.

Og så har Flint Andrea Varvin Fredriksen.  Hun startet sesongen som høyre bakspiller mot Fredrikstad.  Når så begge venstrekantene er ute med skade, tar hun også den rollen med glans og scoret på alle sine 3 skuddforsøk. 

Det er også positivt at Mari Finstad Bergum har fått i gang skuddarmen igjen og ble toppscorer i kveldens kamp med 8 scoringer.


2 kamper til uka

Nå skal Flint inn i en ny treningsuke og spille to kamper.  Onsdag er det 3. rundekamp i NM mot Reistad i Reistad Arena og søndag kommer Bergenslaget Fana til Slagenhallen. 

Foto: Ravn Foto


Andrea Varvin Fredriksen sa dette om kampen:

– Det er veldig surt, vi er en gjeng som hater å tape, det var ikke så gøy i dag. 

– Jeg synes vi er et bedre lag enn det resultatet viser.  Hele gjengen er misfornøyd med at vi ikke klarte å spille samme forsvarsspillet som vi hadde mot Larvik.  Og at vi mister flyten fremover.  Men vi spiller oss til gode sjanser i perioder og får rullet ut ballen, så akkurat det er vi fornøyd med. 

– Eline Fagerheim redder oss mye bakover og vi er gode på å backe hverandre.  Vi går på banen og spiller en bra førsteomgang, vi er tente og fighter.  Men vi må være enda mer på og kjempe enda hardere.  Vi lærer av å spille mot lag som Sola, vi må være 100% på hele kampen, jeg sjøl også – noen ganger sover jeg i forsvar og da blir vi straffet.  Det er full innsats hele kampen som gjelder. 

– Det er en veldig revansjesugen gjeng som sitter på flyplassen her nå, så vi er sultne på å ta en seier på onsdag. 

xxxxxxxxx


Seriekamp REMA 1000-ligaen søndag 20. september 2020

Åsenhallen

SOLA – FLINT TØNSBERG  35-26  (17-12)

Aurora Aurheim  1
Mari Finstad Bergum  8
Synne Fossheim
Karoline Fahlberg
Malin Alice Lundemo  1
Eline Fagerheim  1
Elise Vedelermm3
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  3
Felicia Celine Tangen
Andrea Varvin Fredriksen  3
Henriette Jarneid  7
Julia Gellein Vangen
Camilla Martinsen


Startoppstilling Flint

Målvakt: Eline Fagerheim
Venstrekant: Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback: Celina Vatne
Midtback: Mari Finstad Bergum
Høyreback: Malin Lundemo
Høyrekant: Henriette Jarneid
Linjespiller: Synne Fossheim


Kamputvikling Sola – Flint

1 omg:  0-1  *  2-3  *  3-4  *  7-7  *  8-9  *  11-10  *  14-11  *  17-12.

2 omg: 18-12  *  21-15  *  25-20  *  29-20  *  33-23  *  35-26.