Vedeler: – Vi skal stå med rak rygg og si etter kampen at vi gjorde vårt beste – Flint

Vedeler: – Vi skal stå med rak rygg og si etter kampen at vi gjorde vårt beste

I morgen søndag venter en morsom utfordring for Flint Tønsberg.  Sola har fått sving på sakene i sesonginnledningen og mønstrer en førsteoppstilling som har vist at de tidvis kan spille jevnt med topplagene. 

I Tønsberghallen 23. oktober i fjor møttes Flint og Sola til kvartfinale i NM og der var det aldri noen tvil om at det ville bli hjemmeseier.  Anført av Mari Finstad Bergum vant Flint kampen 30-26 og var klar for semifinale mot Storhamar.

Målscore for Flint i NM-kampen:  Mari Finstad Bergum 8, Henriette Jarneid 6, Elise Johnsen 5, Nora Bugge 3, Synne Fossheim 3, Malin Lundemo 2, Helle Kierulf 2, Eline Fagerheim 1.

Fra laget Flint møtte i Tønsberghallen er det blitt gjort noen endringer.  Malin Holta, Kristina Sirum Novak og Camilla Herrem lager fortsatt mange mål for Sola også denne sesongen.  I tillegg er Martine Wolff på linja tilbake fra skade, playmakeren Kristiane Knutsen er tilbake etter et år i Follo, Maja Magnussen var lei av lite spilletid i Byåsen og meldte seg til tjeneste.  I tillegg er Sola forsterket med målvakt Esmeralda Fetahovic. 

Sola har åpnet sesongen med seier over Molde og Rælingen, og gjorde tidvis gode prestasjoner både mot Vipers og Storhamar, som endte med tap.


Trygghet i forsvar

Flint Tønsberg har hatt en super treningsuke etter at laget fikk sin første 2-poenger på søndag i Vestfoldderbyet mot Larvik.  Det var en god prestasjon, men alle i Flintteamet forstår at man raskt måtte ned på jorda igjen og jobbe knallhardt for ytterligere fremganger i spillet.  På treningen i går i Flinthallen kunne undertegnede med egne øyne se at intensitet, glød og innsats var på topp og det lover godt når man vet at det man gjør på trening gjør man også i kamp. 


Klarer Flintjentene å finne tryggheten i forsvar som de viste i Slagenhallen på søndag, så blir det en god opplevelse i Åsenhallen i morgen.  Spillerne har øvd mye angrep denne uka og en kombinasjon av godt forsvar og fremgang i angrepsspillet gir håp om et svært godt resultat i den fjerde seriekampen denne sesongen.


Uttalelser fra spillere


Synne Fossheim: 

– Selvfølgelig var det god stemning på trening etter at vi slo Larvik på søndag.  Jeg føler vi fikk vist virkelig godt forsvarsspill mot Larvik og det tar vi med oss og skal prøve å gjenskape det mot Sola, de skal få tøft. 

– Forsvarsmessig utstrålte vi aggressivitet og var tøffe i duellene og vi hjalp hverandre godt i forsvar.  Sammen med målvakt hadde vi et godt samarbeid, som vi må fortsette med. 

– Denne uka har vi jobbet for å få mer flyt i angrepsspillet vårt.  Tidvis var det ikke like bra mot Larvik, vi slet med å score mål i førsteomgangen.  Selv om vi står bra bakover.

– Sola har prestert veldig bra så vi kommer til kampen som underdogs og vi har ingenting å tape.  Vi skal spille med lave skuldre og gjøre vårt beste, så får vi se når kampen er ferdig om det holder.  Jeg har trua på at vi skal gi de en god match.

– Vi har hatt bra trøkk på treningene i det siste.  Det hjalp veldig å få inn Mari Finstad Bergum og Malin Lundemo igjen. 

– Dette blir første langturen vår denne sesongen, så det skal bli gøy.  Vi er optimister, vi reiser ikke til Sola for å bli grust og sendt hjem på flyet med ti mål bak, vi skal gi de skikkelig fight.Elise Vedeler:

– Vi skal på vår første lengre tur denne sesongen og jeg synes at som det blir gjennomført for oss, er det på best mulig måte.  Det legges virkelig til rette så det ikke virker stressende på oss. 

– Treningene denne uka har vært bra, vi har høynet nivået på treningene i det siste.  Det har hjulpet å få inn Julia Vangen, det har løftet nivået enda et hakk.  Vi sammen har løftet, men hun er litt gæren i hodet og kommer inn med ekstra punch som kanskje gjør at man yter litt ekstra. 

– Jeg tenker at vi ikke har noe press på oss i morgen og når vi er gode så er vi skikkelig gode.  Vi skal ikke stå med nisselua i hånda og ha stor respekt for noen.  Vi har alle sjanser hvis vi er konsentrerte og spiller på vårt beste. 

– Det å slå Larvik var viktig for oss.  Det er så viktig å være det beste laget i Vestfold og Telemark, det var ikke bare det sportslige som lå i den potten der. 

– Etter kampen på søndag er jeg fornøyd hvis ingen kan si noe på innsatsen vår.  Vi skal kline til og stå med rak rygg og si etterpå at vi gjorde vårt beste.  Er Sola bedre enn oss på det, så er det de som vinner kampen.  Uansett resultat kan vi ikke være misfornøyd hvis vi har spilt opp imot vårt aller beste.