Mari Finstad Bergum: – Må jo slå Lene! – Flint
Foto: Ravn Foto

Mari Finstad Bergum: – Må jo slå Lene!

I morgen søndag møtes topplagene i fjorårets 1. divisjon til REMA 1000-ligakamp i Slagenhallen.  Begge lag har tapt sine to første kamper og begge lag er klar over viktigheten av dette oppgjøret.

8. desember i fjor vant Larvik 21-20 over Flint Tønsberg i Boligmappa Arena  I den kampen hadde Flint bare 4 målscorere:  Andrea Varvin Fredriksen 8, Mari Finstad Bergum 6, Malin Lundemo 4, Henriette Lindberg 2.

Revansjen skulle Flint-jentene få i returoppgjøret i Tønsberghallen i mars.  Men den kampen ble aldri spilt pga koronarestriksjonene.

Foto: Trond Sørøy


Spilt 2 sesonger i Larvik

Mari Finstad Bergum (22) hadde to sesonger i Larvik før hun ble Flintspiller foran fjorårssesongen.  Hun stod mye kun som forsvarsspiller, men fikk tillit som toveisspiller mot slutten av oppholdet i Larvik da hærfører Emilie Christensen ble skadet. 

Fra tiden Mari var i Larvik, er fortsatt Guro Ramberg, Sofie Løwe, Victoria Solli Berg, Alma Hasanic og Tonje Berglie aktive i klubben nå.  I tillegg var Lene Rantala med hele veien og Are Ruud kom inn på slutten som trener. 

Selvtilliten som angrepsspiller tok hun med seg til Tønsberg og ble toppscorer i Flint i fjor med formidable 144 scoringer på 20 kamper i 1. divisjon.  Det betyr 7.2 mål i snitt pr kamp.

Foto: Trond Sørøy

Om fjorårets ettmålstap mot Larvik, kommenterer Mari:

– Jeg har fortrengt den kampen, ler hun.  Jeg husker godt at Alma stod godt for Larvik, vi brente så mange sjanser.

– Det blir spennende å møte Larvik igjen, jeg kjenner på det, det er ingen tvil om det.  Det blir bra endelig å kunne møte Larvik her i Tønsberg.  Men nå som Lene Rantala er med i trenerteamet blir det litt ekstra, må jo slå Lene! humrer Mari.  Lene var med oss veldig mye de to årene jeg var i Larvik og vi ble en veldig sammensveiset gjeng.  Så det er klart det blir spesielt for meg å spille mot henne. 


Vant i treningskampen

Flint slo Larvik 24-21 i treningskamp 16. august.  I den kampen hadde Flint hele ni målscorere.  Det var også debuten til Zarko som hovedtrener for Flint.

– Jeg tror ingen av lagene var så veldig imponert over egen prestasjon i den kampen, så den legger vi ikke noe vekt på, sier Mari.

Mari stod over den første seriekampen mot Fredrikstad på grunn av en hjernerystelse.  Hun var tilbake på banen mot Vipers og forteller at hun ikke er satt noe tilbake etter den ufrivillige perioden på sidelinja.

– Nå er formen veldig fin, jeg føler jeg er der jeg ønsker å være.  Foran Viperskampen ble det litt lite håndballtrening, men nå har jeg fått mange gode økter, så det skal ikke være noe problem. 

– I morgen ønsker jeg å bidra med masse energi, og litt rutine, smiler hun – jeg er bare 22 år men vi har stilt med et ungt mannskap i serien så langt. Jeg skal krige og skal også prøve å score på Alma!


Har skikkelig trua!

– Jeg føler ikke det skremmer oss at kampen mot Larvik er viktig.  Vi spilte mye med press i fjorårssesongen også, da var vi favoritter i mange kamper.  Vi er veldig gira på å ta de to poengene i morgen.  Vi har hatt gode treninger denne uka, så jeg har skikkelig trua, vi viser skikkelig godt potensiale på treninger og har stått med to gode rekker til tider. Så dette ser bra ut! avslutter Mari optimistisk.