Julia Vangen: – Jeg savnet Flint med en gang jeg dro – Flint

Julia Vangen: – Jeg savnet Flint med en gang jeg dro

En gladnyhet for Flint Tønsberg!

Linjespiller Julia Vangen (24) er tilbake i klubben etter en sesong i Grane Arendal. 

– Jeg savnet Flint fra dag en, det er ingen annen klubb som er som Flint, forteller Julia oppriktig.   – Jeg spilte noen kamper i Grane, men var mye skadet og hadde en vanskelig sesong. Ting ble ikke som jeg så for meg på Sørlandet og jeg savnet Flint og jentene mye.  Det er noe helt spesielt med Flintfamilien.

– Heldigvis har jeg hatt kontakt med mange av jentene gjennom hele forrige sesong og har truffet de flere ganger. 


Var ikke i tvil da Zarko tok kontakt

– Jeg hadde egentlig satt håndballen på vent.  Etter sesongen i Grane hadde jeg interesse fra andre klubber, men ville vente til det føltes riktig.  Og det gjorde det med en gang Zarko ringte.

Julia trente mye crossfit mens hun var skadet og kunne tenke seg å fortsette med det.  Hun flyttet til Oslo da hun var ferdig med Grane, men etter samtalen med Zarko bestemte hun seg for å gønne på og har sagt opp leilighet og jobb og flytter til Tønsberg.

– Nå blir det noe helt annet enn sist jeg var i Flint, da bodde jeg i Drammen og pendlet, så det blir veldig bra å ha så nærhet både til byen og til Flint. 

– Det er ganske mange som er med denne sesongen som også spilte i Flint før jeg dro til Grane.  Da jeg hadde en trening med Flint i forrige uke var det som å komme hjem igjen, det var mange kjente fjes.

Julia har ikke trent håndball på en stund, men er likevel godt trent.

Julia sammen med Marianne Iversen, sist hun spilte for Flint Tønsberg.
Foto: Trond Sørøy

– Jeg har trent mer enn noen gang, ikke med håndball, men jeg har trent fysisk hardere med crossfit og er i min beste fysiske form noen gang.  Nå er jeg litt rusten på håndballen, men det kjentes veldig bra da jeg var på treningen i forrige uke.


Vinnerskalle

På spørsmål om hennes styrker som håndballspiller, svarer Julia kjapt:

– Jeg er en vinnerskalle og går aldri på banen for å tape, går alltid inn i alt jeg gjør med full innsats.  Bakover kan jeg stå i flere roller.  Angrepsmessig føler jeg at mine styrker er mottak og vendinger og jeg tenker at selv om jeg er ny skal jeg få til et godt samspill med bakspillerne, da jeg har spilt sammen med noen av de tidligere.

– Det blir litt uvant, jeg er vant til å være en av de unge i laget – og nå er jeg en av de eldste.  Det blir en helt annen rolle som jeg må gå inn med en litt annen holdning til.  Men det blir kult, jeg har spilt med mange tidligere som jeg har tatt mye lærdom av og nå gleder jeg meg til å ta en litt større rolle.  Det blir bra. Dette blir min femte sesong i eliteserien så jeg har fått litt erfaring. 


Er gira

– Jeg gleder meg helt sjukt til dette, jeg har nesten ikke fått sovet de siste nettene etter at dette gikk i orden, for jeg er så gira.  Det er lenge siden jeg har kjent på at noe har føltes så 100% riktig som jeg opplever nå. 

– Overgangen er i orden, så hvis Zarko vil ha meg med mot Larvik på søndag er jeg klar! avslutter Julia sprudlende.

Spillerstallen til Flint Tønsberg sist Julia Vangen var i klubben.
Foto: Trond Sørøy