Bli kjent med Karoline Fahlberg! – Flint

Bli kjent med Karoline Fahlberg!

Playmaker Karoline Fahlberg (20) er dansk og er ny i Flint Tønsberg denne sesongen.  Hun har spilt juniorhåndball i Danmark i hele sitt liv for klubbene Ans IF, Bjerringbro, Viborg og Ikast.  Dette blir hennes første hele sesong på seniornivå.

Karoline fikk en flott debut som Flintspiller med å score 3 mål i sin første kamp i REMA 1000-ligaen mot Fredrikstad.  Hun scoret også i kampen mot Vipers.  


Debuten fikk hun på en 7-meter.

– Jeg fikk vite før kampen mot Fredrikstad at jeg skulle ta straffekastene så i begynnelsen av kampen kikket jeg på målvakten deres for å forberede hvor jeg skulle skyte.  Jeg var litt nervøs da jeg kom inn for å ta den første 7-meteren, men det gikk heldigvis bra, smiler hun.

– Det var har vært kjempegøy å spille i REMA 1000-ligaen.  Zarko har aldri sett meg spille, men har likevel gitt meg sjansen, det er jeg glad for.  Jeg håper å få så mange minutter spilletid som jeg kan få og skal gjøre så godt jeg kan hver gang jeg kommer på banen. 

– Jeg ønsker å bidra med fart og tempo i spillet, med duellspill og skudd rundt forsvarerne.  Styrken min er skudd utenfra i mellomdistanse og jeg tror jeg vil få brukt det jeg er god på her i Flint.  Vi har mange gode skyttere og duellspillere og jeg vil passe i samspill med dem. 


Et stort sprang å flytte

Karoline forteller at hun egentlig er en rolig og sjenert jente og at det er et stort sprang for henne å flytte hjemmefra til et annet land.  Men håndballen betyr så mye for henne og hadde hun ikke hatt så store ambisjoner og drømmer for håndball hadde hun ikke hatt mot til å flytte til Tønsberg.

– Jeg ønsket å utfordre og utvikle meg som håndballspiller, men også oppleve personlig utvikling, sier hun.  Jeg vil se hvor langt jeg kan komme med håndball, jeg ønsket å spille på et så høyt nivå som mulig.  Det var spennende å reise til Norge, jeg har alltid drømt å spille i utlandet.  Jeg lærte litt norsk av noen nordmenn jeg gikk sammen med på Idrætshøjskolen i Ikast.


Prøvetrening i februar

– Det var spennende å komme til prøvetrening i februar, og jeg trente både med Larvik og Flint.  Jeg likte meg godt og Tonje Larsen sa at jeg kunne bli en del av Flint-laget, og det ville jeg gjerne.  Jeg var med på treninger med Flint en uke i slutten av juni og jeg flyttet til Tønsberg i slutten av juli. 

– Jeg trives veldig godt, jeg synes det er fint å være her.  Jentene på laget har tatt meg godt imot, selv om det kan være vanskelig å komme inn på et nytt lag hvor du ikke kjenner noen på forhånd, så har de vært flinke så jeg har følt meg velkommen. 


Har gode muligheter

– Jeg tror at vi kan kjempe godt mot de lagene som er på nivå med oss og ta poeng fra dem.  Og hvis vi spiller opp mot vårt beste skal vi også ta poeng fra de lagene som er seedet høyere enn oss og kunne gjøre gode kamper også mot topplagene, tror hun. 

– Jeg synes vi har en god stemning i laget selv om vi har tapt de to første kampene.  Kampen mot Vipers visste vi på forhånd ville bli vanskelig å vinne.  Nå ser jeg frem mot neste kamp mot Larvik på søndag!