– Får prøve ikke å bli for starstrucked! – Flint

– Får prøve ikke å bli for starstrucked!

På onsdag kommer verdensstjernene til Vipers Kristiansand til Slagenhallen for å møte nyopprykkede Flint Tønsberg. Andrea Varvin Fredriksen (19) sier at dette nok er den kampen hun har gledet seg mest til å spille denne sesongen, og synes det er kjempekult å kunne oppleve nivået til et så godt lag.

– Vi kan lære så mye av å oppleve farta deres, samspillet og ferdighetene de har, sier Andrea. 

– Vi må ta et angrep og et forsvar om gangen og holde fokus på vårt spill.  Målet er å få til den planen vi har lagt for kampen.  Og så blir det spennende om vi får et bedre resultat denne gang enn da vi møtte de i finalen under Skjærgårdslekene i fjor. 


Hospiterte som 14-åring

Andrea spilte mye venstrekant i fjor da Nora Bugge var skadet.  Totalt var hun med på benken i 17 kamper i 1. divisjon og hadde 26 scoringer på tilmålt tid.

Hun kom fra Slagen til Flint Tønsberg som 13-åring og allerede som 14-åring begynte hun å hospitere opp til A-laget da Pål Oldrup Jensen var hovedtrener.  Hun fikk sin debut på A-laget som 16-åring, da Flint spilte i 2. divisjon.  Så Andrea har vært med hele reisen fra 2. divisjon til spill i REMA 1000-ligaen.


Høyreback

Og i går gjorde hun en flott debut i REMA 1000-ligaen, som høyreback. 

– Jeg har spilt og trent på venstrekant i siste halvdel av forrige sesong. Ellers i karrieren har jeg spilt mest midtback og venstreback, sier hun. Jeg har bare trent som høyre bakspiller et par uker så jeg følte jeg var litt rusten da jeg kom på banen i Kongstenhallen i går, men det gikk jo bra.  Det blir litt sånn at jeg blir plassert der det trengs, og det synes jeg er helt ok.  Det er veldig gøy å spille kant, men jeg er nok tryggest som bakspiller siden det er der jeg har spilt lengst, innrømmer hun.


En positiv opplevelse

– Hvis vi ser bort i fra resultatet, så var det alt i alt en positiv opplevelse å føle at man får litt til utpå der.  Jeg merket forskjell fra å spille i 1. divisjon, Fredrikstad var tøffere, spesielt i forsvar.  Jeg følte at laget var preget av at vi manglet samspill, det ble litt hakkete rett og slett.

– Jeg synes vi har for mange tekniske feil og vi stoler ikke nok på hverandre i forsvar, vi er ikke nøye nok.  Det var surt at vi skulle ryke på sånne typer feil.  Fredrikstad var absolutt et bedre lag enn oss i går, og det er bare å lære av den kampen.


Større potensiale

– Jeg var spent på kampen, men pleier ikke å være så veldig nervøs foran kamper.  Jeg pleier å glede meg mest.  Jeg tenkte litt på at det var debuten i REMA 1000-ligaen, men vi møtte eliteserielag i NM i fjor og jeg følte meg veldig trygg sammen med lagkameratene mine, at dette ikke var en annerledes kamp enn vanlig.  Jeg følte at jeg hadde et passe spenningsnivå.

– Jeg føler ikke vi helt fikk vist hva som bor i oss, vi har et større potensiale enn det resultatet forteller.  Vi kommer sterkere tilbake, lover Flints talentfulle 19-åring.