– Samholdet står sterkt i Flint! – Flint

– Samholdet står sterkt i Flint!

Elise Vedeler (26) har spilt i Flint Tønsberg i 8 sesonger og har foran denne sesongen skrevet ny 2-årskontrakt. Elise har opplevd å spille både i eliteserien, førstedivisjon og andredivisjon med Flint og ser nå frem til en ny sesong i klubben hun er så glad i.

– Tiden har virkelig fløyet, og det er noe i uttrykket «tiden flyr i godt lag». Jeg trives utrolig godt i Flint, og jeg forlenger fordi jeg trives i laget, i hallen og med alle de fantastiske menneskene rundt. Jeg kan ikke tenke meg en hverdag uten håndball. Å få muligheten til å være en del av et lag, og alt det det bringer med seg, er noe alle mennesker burde få oppleve spør du meg.


Sterkt samhold

– Flint er en klubb som er preget av stor dugnadsånd, håndballinteresse og fantastiske mennesker. Spillerstallen har i stor grad bestått av spillere som elsker å spille håndball, og som trives i hverandres selskap. Vi har stått sammen i medgang og motgang.

– Etter nedrykket til 2. div mobiliserte vi på nytt, fant igjen spillegleden, og fikk Marianne Iversen tilbake fra Glassverket. Det er ingen tvil om at hun var og er en viktig brikke i laget, både sportslig, sosialt og som støttespiller, men vi hadde jevnt over et ferdighetsnivå i laget som gjorde at vi rykket rett opp igjen.

– Vi er en gjeng som liker å trene og som liker å være sammen, og det er kanskje den største suksessfaktoren til Flint. Samholdet står sterkt og er en viktig del av kulturen i laget, forteller hun.


Spilte i eliteserien med Flint i 2012

Elise spilte for Flint sist laget var i eliteserien.  Hun flyttet til Tønsberg i 2012 og fikk noen innhopp den gang som ung hospitant.

– Da jeg flyttet til Tønsberg i 2012 var laget et helt annet. Det er kun Marianne Iversen, Henriette Jarneid og jeg fra denne sesongens lag som fortsatt er med. Da Flint var i eliteserien sist jeg var ung og fikk mulighet til å lære masse gjennom å trene med Flint og kamptrening gjennom den daværende samarbeidsavtalen med Tønsbergs Turn.

– Etter hvert fikk jeg noen innhopp i eliteseriekamper. Det var en morsom og lærerik opplevelse å være en del av det, og jeg ser frem til å være en del av det samme igjen. Vi rykket ned til 1. divisjon etter 2013/2014-sesongen.

Foto: Ravn Foto


Laget er i utvikling

– På treningene etter ferien har stigningen i nivået vært bratt, og vi har hatt rask fremgang.  Vi har vist i treningskampene at vi har et toppnivå som er bra.  Og det er fint å se hvordan folk har jobbet godt og som nå får igjen for all fysisk trening som er gjort – det er flere som fremstår tryggere enn tidligere, sier hun. 

– Det blir kjempegøy å spille i REMA 1000-ligaen.  Nå får vi testet oss mot de beste lagene i landet og folk vil kanskje se på oss som underdogs og vi har absolutt mulighet til å slå fra oss. 

– Hvilke sjanser vi har synes jeg er vanskelig å svare på, men på vårt beste skal vi kunne yppe oss med de fleste. Forrige sesong slo vi ut Aker og Sola av cupen, og vi spilte jevnt med Storhamar. Kanskje kan det være en fordel for oss å spille med lave skuldre, ha det gøy og kline til! På vårt beste er vi gode.


Mye talent

Vi har flere spillere som er kjempetalentfulle spillere.  Hvis de stoler på egne ferdigheter så er de gode.  Det er noe med det å tørre å stole på at det du kan er bra og at det vil være en fordel for Flint om de tør å være på sitt beste. 

– Man vil selvfølgelig være nervøs, det er helt naturlig, men så er det noe med å gjøre så godt man kan og legge forholdene til rette så spillerne slipper skuldrene ned. 


Alle er viktige

Elise er opptatt av at det er laget som vinner i sammen og samtlige i troppen kan være viktige bidragsytere i hver kamp.

– Det er viktig at man inntar en aktiv rolle uavhengig av hvor man står. Man kan gjøre en vanvittig god og viktig jobb for laget fra benken. De som står på banen skal oppleve full støtte, og får det i alle fall fra meg! Vi må unne hverandre å lykkes, understreker hun.

– Det er en viktig del av å være en lagspiller i en lagidrett. I kamp er jeg bevisst på å skape mye energi, og gjør alt jeg kan for å trekke med meg de rundt meg. Det er kjempeviktig for de på banen at benken er på og skaper god stemning.