Gabi er ute i ett år – Flint

Gabi er ute i ett år

Gabi Sørvik-Hansen (født 2003 – akkurat fylt 17 år) har spilt i Flint siden hun var 5 år gammel.  Sist uke var hun maks uheldig da hun i fredagens treningskamp mot Gjerpen røk det fremre korsbåndet.

– Jeg var i en veldig enkel duell, i en slags løpefinte i angrep og fikk en liten dytt i finta fra siden/foran og landet på gulvet. Bevegelsen min var ganske riktig og normal, men i bevegelsen merket jeg at det skjedde noe rart i kneet. Når jeg landet merket jeg at noe var galt, men jeg hadde ikke spesielt vondt, forteller Gabi.

– Jeg var umiddelbart veldig redd for hvilken type skade jeg hadde pådratt meg, med tanke på alle kneskader jeg har hørt om med lange opptreningsperioder. Jeg hadde en følelse av at det ikke var en altfor alvorlig skade, fordi jeg hadde ikke de store smertene, men jeg var likevel utrolig redd for at en alvorlig skade skulle sette meg ut av spill for lang tid.

Foto: Ravn Foto


Tomhet

– Jeg spilte kampen fredag, og tok MR på dagen på lørdag. Det endelige svaret fikk jeg lørdag ettermiddag. Da jeg fikk vite at korsbåndet var røket ble jeg selvfølgelig utrolig lei meg og jeg satt med en følelse av tomhet. Håndball er en så stor del av meg og tanken på en så alvorlig skade var som et mareritt.

– Jeg har vært mye lei meg, men det har gått veldig opp og ned. Jeg tror ikke jeg helt har innsett at jeg faktisk har røket korsbåndet og at det blir en stund til jeg kan spille igjen.  Jeg vet enda ikke når jeg skal opereres. Jeg venter på at en ortoped skal se på kneet mitt.


Lang opptreningsperiode

For Gabi blir det nå en lang periode uten håndball.  Vanligvis tar det ca et år fra operasjon til spilleren er tilbake på banen.  Gabi hadde gledet seg mye til denne sesongen og sier at det kommer til å bli et stort savn ikke å kunne delta.

– Det har vært et spesielt år hvor slutten av sesongen ble avlyst, på grunn av Covid-19. Bringserien var et høydepunkt for laget mitt og meg, det kunne dessverre ikke fullføres. Jeg hadde trent bra i sommer og forberedt meg på en ny sesong, derfor er det ekstra tungt å bli skadet nå.

– Motivasjonen min er sterk for å gjennomføre opptreningen på best mulig måte for å komme sterkere tilbake når jeg er klar for håndball igjen, sier hun.

Foto: Ravn Foto


Dra fordel av denne perioden

Det er kort tid siden Gabi fikk beskjeden om den alvorlige skaden, men hun klarer allerede nå og tenke positivt på perioden som venter.

– Etter hvert som jeg får fordøyet alt som har skjedd og er klar for å se fremover tror jeg på at jeg kan dra fordel av skadeperioden. Jeg får tid til å trene på detaljer og jeg tror jeg kommer til å lære av skadeperioden.

– Jeg har god støtte rundt meg i opptreningen. Vi er så heldig at klubben vår har en egen fysioterapeut, Silje fra Nemus Nøtterøy Helseklinkikk. Hun har hjulpet meg fra skaden skjedde, og hun kommer til å følge meg videre i skadeperioden.


Være en del av laget

– Jeg kommer til å følge laget hele denne sesongen, sier Gabi – både på trening og i kamper, og ønsker å være mye rundt laget selv om jeg er skadet. Da føler man seg som en del av laget, selv om man ikke kan delta.