Håndballjenter på høyeste nivå – Flint

Håndballjenter på høyeste nivå

Saken ble først publisert på S-n.no 12.08.20 av Geir Olav Flåan og publiseres her med tillatelse fra han.

Disse tre venter i lengsel på 30. august. Da er det serieåpning i håndballens øverste divisjon og i A-stallen til nyopprykkede Flint fra Tønsberg er det tre spillere fra Stjørdals-regionen.


– Vi er unge og fremadstormende, men blir selvsagt underdogs i Rema 1000-ligaen, sier Malin Alice Lundemo.
21-åringen, opprinnelig fra Stordalen i Meråker men med mange års erfaring fra håndballbanene i Stjørdal, skal styre Flint-spillet mot de aller beste spillerne i landet og verden. Hun er førstevalg som midtback i klubben som rykket opp til det aller øverste nivået i norsk håndball i vår. Nå skal hun vise at hun er i stand til å ta enda ett steg.
– Det blir tøft, for nå blir det den aller tøffeste motstanden, sier Lundemo.

BLANT DE BESTE: Tre jenter fra Stjørdals-regionen rågleder seg til seriestart i landets øverste håndballdivisjon. Både Malin Alice Lundemo (fra venstre), Aurora Aurheim og Mia Leikvold Trapnes er en del av A-stallen til Flint fra Tønsberg. (Foto: Anders Ravn Karlsen/RavnFoto)

Verdensstjerner i hjemmeåpningen

Om 18 dager, søndag 30. august, er det serieåpning. Motstander i første kamp er Fredrikstad på bortebane. Men så, bare tre dager senere, kommer Norges klart beste, og kanskje Europas aller beste lag til Slagenhallen. Vipers, med stjørdalingen Silje Katrine Waade på laget, gjester Flint onsdag 2. september.
– Ja, det blir litt av en hjemmeåpning, sier Malin Alice Lundemo om det. Dessverre blir det glissent på tribunene i koronatiden, men hun har likevel et håp om å vise seg fram.
– Målet vårt er å berge plassen i divisjonen, og da er det vel ikke først og fremst Vipers vi må slå, sier Lundemo.


Lærer av en av de beste

Malin Alice Lundemo trekkes fram som en av de aller viktigste Flint-spillerne i fjorårets opprykksesong. 91 scoringer, minst like mange målgivende pasninger og innbitt forsvarsspill gjorde henne til det. Det gjorde godt for 21-åringen som hadde en tung sesong i Fjellhammer før det.
– Det var en kjedelig sesong der jeg ikke fikk mye tillit. Derfor var det veldig godt å komme til Flint. Her fikk jeg spille mye og har veldig gode medspillere og trenere, sier Malin Alice Lundemo.
Og hovedtrener, inntil videre, er ingen ringere enn Tonje Larsen som har spilt 264 ganger for landslaget. Hun sitter imidlertid på lånt tid ettersom hun nå skal kombinere stillingen som Flint-trener med en jobb på kvinnelandslaget inntil Flint har ny hovedtrener på plass.


Ungjenter flyttet opp

Mens Malin Alice Lundemo har kjent på toppnivået i flere sesonger sin unge alder til tross, har hun denne gangen fått «besøk» i Flints A-stall av to unge, lovende stjørdalsjenter. Både Aurora Aurheim (18) og Mia Leikvold Trapnes (17) har nemlig fått plass blant de beste jentene etter en imponerende fjorårssesong.
– Målet er å få mest mulig ut av sesongen, og det hadde jo vært artig å få spilletid i Rema 1000-ligaen da, sier Aurora Aurheim. Hun er en av tre linjespillere i A-stallen, og føler at hun er i nærheten av å få muligheten på den aller største arenaen.
– Jeg føler jo det, men vi får se, sier Aurheim, som forteller om beinhard trening og stor dedikasjon til håndballen.
– Det går i håndball, trening og skole. Det blir tid til lite annet, sier Aurheim, som nå starter på sitt tredje skoleår ved Wang toppidrett. Det gjør også venninne og «samboer» Mia Leikvold Trapnes.


Vil gripe muligheten

Lånkbyggen, som fyller 18 i oktober, fikk også ta steget opp til de store jentene i A-stallen før denne sesongen. Litt overrasket, men veldig klar til å gripe sjansen, når den dukker opp.
– Det er trangt om plassen på midtbacken, med Malin som førstevalg. Men jeg skal jobbe så hardt jeg kan så hadde det vært artig å få noen minutter i Rema 1000-ligaen i løpet av sesongen. Men i utgangspunktet er det spill for andrelaget i 2. divisjon som skal være min viktigste kamparena, sier Mia Leikvold Trapnes.


Nesten som Blink-trenerne

Hun og Aurora Aurheim var en del av et svært lovende Stjørdals-Blink-lag med jenter født i 2002. Trenere for disse var Linda Nilssen og Kenneth Aurheim, og Leikvold Trapnes forteller med et flir om et nesten like strengt treningsregime i Flint.
– Ja, nesten, og trenerne er nesten like flinke som dem, sier Mia Leikvold Trapnes og smiler.


Mengdetrening

18 dager før seriestart er det harmoni både i Flint og i Stjørdals-gjengen i Tønsberg. Alle tre var på banen da Rælingen ble slått med to mål i en treningskamp søndag, og nå skal det pøses på med trening i noen dager til før det blir seriestart den nest siste dagen i august.
– Vi har felles håndballøkter fire ganger i uka, men i tillegg til det er det egentrening hver eneste dag. Totalt blir det en god del økter ja, sier Malin Alice Lundemo, som kombinerer topphåndball med lærerutdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge sin campus på Bakkenteigen mellom Horten og Tønsberg.