Tonje ; «Dette er jo drømmejobben for meg» – Flint

Tonje ; «Dette er jo drømmejobben for meg»

Søndag for litt over en uke siden så ringer Tonje til styreleder i Flint Håndball. Først litt kort om vær og vind. Men det var ikke det hun ringte for.

«Jeg har blitt tilbudt en ny jobb. Thorir har ringt. Dette er jo drømmejobben for meg… «.

Det var korte lett spørrende setninger. Det var ikke vanskelig å forstå at dette var det ultimate for Tonje og vi var umiddelbart glade på hennes vegne. Men Tonje har en 2 års kontrakt med Flint og det er kun 60 dager igjen til seriestart. Hva gjør vi nå ?

Så startet samtalene med Norges Håndballforbund ved Thorir Hergeirsson om løsninger. Landslagssjefen la stor vekt på at Flint ikke skulle bli skadelidende. Samtidig så ønsker Flint å støtte sin trener ift denne unike muligheten. Håndballfamilien jobber sammen.

Beslutningen var derfor enkel ; Finner vi en god løsning for spillere og laget så støtter vi Tonje sin overgang til landslaget. Viljen for å løse dette var stor på begge sider og da er som kjent det meste mulig.

I starten tenkte vi nye trenere. Dette var ikke enkelt da de fleste allerede er bundet i kontrakter. Vi kunne heller ikke være veldig konkrete på hva forespørselen dreide seg om. Alt var konfidensielt mellom kun noen få personer. Deretter begynte vi å se på en mulig plan hvor Tonje fikk noen færre oppgaver på landslaget enn først planlagt for å kunne ivareta Flint sine behov. Etter å ha sydd planene våre sammen så var det klart at dette ville fungere. Det var snakk om ta og gi. Det var nok landslaget og Thorir som ga mest.

Planen er også gjennomgått med assistent trener Marianne Iversen. Det har vært viktig at hun ser at dette vil fungere. Det er noen ulemper, men disse er små. Den største belastningen kommer nok under EM hvor Tonje blir bort i nesten 1 måned. Men det løser vi med egne dyktige trenere og eventuelt andre ressurspersoner.

Flint starter nå jakten på Tonje sin erstatter. Vi skal skynde oss langsomt og det er viktig at vi finner den rette personen. En erstatter kan komme på plass i neste uke, til jul eller ikke før neste sesong. Tonje vil uansett stå
i jobben som hovedtrener for Flint inntil ny trener er funnet. Planen sier også at Tonje vil lede samtlige av Flint sine Rema 1000 kamper så lenge hun står som hovedtrener.

Det blir spennende å se hvem og når ny hovedtrener tiltrer. Hvem vet, -kanskje er en erstatter allerede klar når mesterskapet på hjemmebanen kastes igang med vår egen Tonje Larsen som assistent trener.

Styret og klubben er glade på Tonje sine vegne og ønsker henne masse lykke til i sin nye jobb på landslaget.