Tonje preseneteres på nettsiden «Håndballspiller». – Flint

Tonje preseneteres på nettsiden «Håndballspiller».

Trenerteamet i Flint, Marianne Iversen og Tonje Larsen. Foto Trond Sørøy

Tekst: Trond Sørøy. Onsdag 30. januar 2019.
.
Tonje Larsen (44) er en av de mestvinnende spillerne i Norge noensinne. Hun har vunnet OL, VM og EM med landslaget. I tillegg har hun vunnet Champions League, serien og cupen med Larvik. Etter at hun la opp var hun assistenttrener i Larvik to sesonger før hun tok over Flint i fjor. Tonje førte laget opp fra 2. divisjon på første forsøk. Denne sesongen har Flint spilt solid og er plassert midt på tabellen i 1. divisjon.

.

Gøy å være hovedtrener.
«Det har vært veldig lærerikt å ha rollen som hovedtrener. Det er jo noe ganske annet å være trener enn å være spiller, det er ganske mye mer jobb enn bare det å lede treningene. Når man selv var spiller, kom en til trening hvor opplegget var ferdig mens nå står jeg for alt det arbeidet sjøl. Det meste av arbeidet ligger jo før treningen starter. Men det er veldig artig og jeg får testet meg selv og prøvd meg med å ha hovedansvaret. Det er en god erfaring å ta med seg videre.»

.

Viktig å ha det gøy.
«Da jeg tok over Flint så jeg på spillematrialet som var her og så har jeg tilpasset trening og spill til denne gruppa. Jeg synes det var veldig gøy selv å spille håndball – hele tida, det var det som drev meg. Jeg ønsker at de som er i Flint synes det er gøy og at de ønsker å være her hver dag for å lære mer og bli bedre håndballspillere.»

.

Bra høstsesong.
«Høstsesongen var bra, i tillegg til poengene vi har tatt har vi også vært veldig nære i flere av kampene. Vi har vært litt uheldig med skader, men det er litt av utfordringene som en må regne med i denne sporten. Vi har hatt et par kamper nå som vi burde tatt poeng og jeg kjenner at det er ikke gøy å tape kamper. Men vi ser fremover og jobber på. Det er mange kamper igjen og mange poeng å kjempe om.»

.

Etablere seg.
«Jeg hadde håp om at vi skulle havne midt på tabellen og etablere oss denne første sesongen i første divisjon. Vi ligger der nå, men vi får noen tøffe bortekamper utover så vi får telle opp når sesongen er slutt. Nivået i første divisjon er mye bedre enn det vi opplevde i andre divisjon i fjor. Det er et par hakk opp. Hver ball teller jo her. I fjor hadde vi stort sett kontroll i alle kamper.»

.

Fin blanding gammelt og ungt.
«Det er veldig fint å ha litt blanding med rutinerte spillere og de som er litt yngre. Marte Smistad og Marianne Iversen går foran og viser vei både i trening og i kamp. Jeg er veldig godt fornøyd med spillerne jeg har å jobbe med denne sesongen.»

.

Skal bygge klubb gradvis.
«I årene fremover skal vi bygge klubb. Flint har hatt økonomiske problemer noen år, så vi må bygge oss opp så vi blir stabile. Vi hadde ikke vært klare for opprykk allerede denne sesongen, det hadde vært krise økonomisk for Flint. Det er ingenting som er klart, så vi må bygge sakte men sikkert. Vi har mange talentfulle spillere i Flint, det gror veldig godt. Målet er å få opp en del av de til å bli stammen på damelaget etter hvert. Vi ønsker å utvikle alle som ønsker å spille i Flint, men økonomien er ikke så god at vi kan hente inn spillere i særlig stor grad.»

.

Også trener for 02-landslaget.
«Det er veldig morsomt å jobbe med de unge talentene i 02-årgangen. Og så er det utrolig artig å være sammen med Tore Johannessen fra Tertnes, han er et trenergeni vil jeg si. Så jeg suger til meg av all erfaring han kommer med. Det er mye av det jeg kan ta med meg hit til Flint også. Det er fint å være med i landslagsmiljøet, å få være i det miljøet, det er veldig fint for min utvikling som trener. Jeg har så vidt begynt på trenergjerningen og har fortsatt mye å lære.»