Dommertrøbbel – Flint

Dommertrøbbel

Håndball i 2. divisjon er en forunderlig affære. Noen ganger spiller vi for tomme tribuner som kan ligne på en gymsal mot andre lag i eliteserien, andre ganger i fullsatt hall med satsende førstelag, som skal opp i seriesystemet. Noen ganger møter vi 16 åringer på vei opp – andre ganger 40 åringer på vei ned. Vi møter gode dommere og vi møter dårlige dommere, og som i kampen mot Tønsberg Turn, så møter ikke dommeren i det hele tatt.

Det er dette som gjør livet i 2. divisjon både spennende, spesielt og frustrerende, for hardtsatsende lag som Flint.

Lurer på hva som hadde skjedd hvis dommeren i elitesierien ikke hadde kommet. Ikke utenkelig at en og annen hadde reagert på det. I slike situasjoner så har man to valg. Droppe kampen som man har forberedt, varmet opp til, og gjort seg klar til å spille. Eller finne en dommer i hallen, som forhåpenligvis har dømt før, og får vedkommende til å dømme.

Siden vi i Flint skal leve etter Fair Play, så finner vi en løsning så kampen blir spilt. Det også i gårsdagens kamp mot TT. Følgelig gjorde han som dømte alle en tjeneste ved å ta på seg ansvaret. Ellers hadde ikke kampen vært spilt. Om dommeren dømte mot oss? Sluttresultatet 25-25 står uansett i historiebøkene i en jevn kamp, som skiftet hele tiden.

Spillet varierte enormt i kvalitet, fra perfekt enpasningsrush som endte nota, til tekniske feil som vi ofte ser på J10 nivå. Men, jentene kriget seg igjennom 2×30 minutter – og med litt flyt, hadde vi nok trukket det lengste strået i kampen om å ha byens beste 2. divisjonslag.

Av prestasjoner skal nevnes Henriette Jarneid, som tydeligvis er i slag om dagen, Erika Uchermann, og Kristiane Stormoen. De leverte varer som gledet et håndballhjerte. Hilde Kamperud spilte også en jevn fin kamp.

Så med fasiten i hånd står det igjen et spørsmål. Hvor var dommerene som skulle dømt kampen? Svaret fikk vi ved å ta en telefonsamtale til den ene som skulle dømt. Hans svar var: «Han andre dommeren har sagt i fra til regionen, om at han er på La Manga». Så får vi håpe han blir brun og fin der.

Så får regionen fundere på hva man gjør for å unngå slike situasjoner igjen. Slik at hardsatsende jenter får hardtsatsende dommere på sin vei mot toppen!