PW vinnere! – Flint

PW vinnere!

Helgens PW cup for J18 er vel det vi kan kalle en suksess. På finalen på søndag, så slo vi Asker med fem mål, og gjorde at Flint fikk sin første PW cup seier igjennom tidene (etter det jeg har forstått).  
Det i seg seg selv er jo veldig bra, og stor honnør til jentene, og gratulerer med seier! Personlig er jeg mest fornøyd med måten vi gjorde det på, og den jobben ALLE jentene la ned som lag for å vinne kampene.

Det begynte med med en morgenkamp mot Skedsmo, hvor vi overrasket oss selv med å ha en bra kamp før klokken hadde slått 10:00. Dette er nesten en større bragd enn å vinne over Asker i finalen 🙂

Så var det tydelig at sovepillene slo inn, eller Red Bull ikke fungerte mer. For mot Skogstrand var vi ikke på G. Det er da jeg synes turneringen begynner. Når jentene går sammen, og bestemmer seg for at Njård skulle ned. Og selv om vi spilte godt, så var det bakerst den store dramatikken var. Katrine fikk seg en ball i ansiktet fra 6 meter, som selv Mike Tyson hadde tatt telling på. Da måtte Cecilie Danielsen i mål, samtidig som dette tente jentene ekstra. Og forsvar og målvaktspillet perfekt, slik at Njård ikke hadde noe å stille opp med.  
Heldigvis så kom Katrine brutalt tilbake dagen etter …

På søndagen, hadde vi Kolbotn i 1/8-dels-finalen. Det var helt klart at ingen av jentene var instilt på å stå opp så tidlig på morgenen for så å reise hjem til Tønsberg før klokka var 10! Dette var en solid kamp av jentene og vi var aldri truet. Kvart‘n mot Fjellhammar var ihvertfall treneren bekymret for, ettersom vi har hatt mange basketak mot dem i løpet av sesongen… og ikke alle med seier. Dette var selvsagt helt grunnløst, og vi spilte nok turneringens beste kamp, bortsett fra finalen.

Semifinalen mot Larvik ble en «rysare». I utgangspunktet måtte Larvik hvile noen av sine spillere, ettersom de hadde 2. div kamp på kvelden. Men de har så mange gode spillere at det ble i vanskelig affære. Lagene fulgte hverandre til døra, og i sluttminuttet lå vi under med ett mål. Vi klarte å få karret inn det siste målet noen sekunder før slutt… og dermed gikk kampen til «første mål vinner». Larvik vant trekningen og begynte med ballen i angrep. De bommet på sitt første forsøk, og dermed hadde vi muligheten. Kristiane ble plassert på kanten, og fikk den oppmerksomheten hun skulle ha, og dermed fikk Emilie spilt fri Martine Rønning, som avgjorde på mestervis. Dette fikk taket i Nesjarhallen til å løfte seg. Vi var i finalen og Arena Larvik.

Vi var ganske spente på finalen, ettersom Asker er godt besatt på alle plasser, samt at de spiller 3-2-1 forsvar. Og dette er vi ikke veldig vant til å møte. Vi visste at vi måtte få løst dette, ettersom Asker nok er Norges beste kontringslag i J18. Dette løste jentene mesterlig, og viste at de har tatt enda ett lite skritt i retning av noe stort.  
Når vi i tillegg fikk satt forsvaret og Katrine fikk stengt buret og kastet nøkkelen, så var Flint et hakk for store for Asker. Så finalen ble på en måte avgjort allerede i første omgang. Trøsten for Asker får være at de vant J17 finalen rett etterpå.

Dette var en lagseier! Og alle spillerne fikk ta del i seieren i løpet av helgen. Det var gøy å se hvor lojale spillerne har blitt mot beskjeder, som ikke alltid er like lette å tolke fra en stresset trener 😉

Turneringens store spiller var Henriette Jarneid. Og hun fikk godt følge av forsvarsjefene Anna Wisløff, og Kristiane Stormoen. I tilegg så har jeg lyst til å nevne målvaktene våre som gjorde en flott turnering, samt Martine Rønning var stor både i semifinalen og finalen, når vi trengte det som mest. Men fremforalt så var dette en lagseier… Gratulerer jenter med en flott seier!

Mvh Bulle