Flint slo Nederland – Flint

Flint slo Nederland

Et tent Flintlag med forsterkninger fra Larvik HK slo Nederland 34-31 fredag kveld. Kampen var en treningskamp for Nederland i oppkjøringen mot EM.

Flint slo an tonen fra start og lå i ledelsen i store deler av kampen. Ved pause hadde Flint gått opp til en komfortabel 20-15 ledelse. I starten av andre omgang kom Nederland sterkt tilbake og hadde tydeligvis blitt strammet opp i pausen. Femmålsledelsen ble kjapt utlignet og Nederland kom opp i føringen. Flint svarte dog etter noen minutter og dro seieren greit i land.

”Vi hadde mentale problemer i dag”, sa Nederlands trener Henk Groener etter kampen.  ”Nivået i norsk håndball er høyt, og vi kom med feil innstilling til kampen. Flint var tent og langt mer motivert enn oss, og dessuten var de gode. De spilte en god kamp – det gjorde ikke vi”, fortalte treneren til topphandball.no. Lørdag venter Norge i en ny treningskamp. ”Det blir en tøff kamp, men denne gang er det vi som er toppmotiverte. Noen ganger er det bra å tape kamper – spesielt i front av et mesterskap hvor ingenting kommer gratis”, avslutter Groener.

Linn Jørum Sulland ble kampens toppscorer med 10 mål.

(Flint)