16 lag er klare – Flint

16 lag er klare

Endelig løsnet det for J18. I den meget viktig 3. kvallifiseringsrunden i Spar. Etter en fin opptur på torsdag mot Hønefoss i D2, med nogenlunde samme lag, var vi litt ekstra spente på om vi ville fortsette den flott fremgangen… og det gjorde vi til gangs!

Det begynte litt spennde mot Flisa. Hvor vi aldri riktig fikk ristet dem av oss. Det var jevnt og spennende hele kampen, og det var først helt på slutten av kampen at vi klart å tilrive oss overtaket. E meget viktig mål av Fanny Bøe, og en 100% redning fra Lena Foss gjorde susen. Men, det var helt klart en lagseier og forsvarspillet fortsatte i samme fine stil som mot Hønefoss i D2 kampen. Til slutt vant vi 23-21.

Vi møtte Sverresborg i den andre kampen lørdag. Jentene hadde fått i seg både næring og søvn, og det virket som om det ga dem ekstra energi. Vi visste at ved å vinne denne kampen så ville vi være klare for SPAR-serien.

Sverresborg hadde spilt jevnt veldig lenge mot puljefavoritten Utleira. Mens Flisa tapte klart i sin kamp mot det samme laget. Siden vi slet såpass som vi gjorde mot Flisa, var vi superspente på hva vi ville få til mot Sverresborg. Her satte bare jentene skapet der det skulle være. Sverresborg fikk aldri mulighet til å bli med i kampen. Og vi vant til slutt så klart som 28-18. Kampens store spiller var Kristiane Stormoen. Men både Henriette Jarneid og Kristine Helberg skal ha skryt. Bakerst hadde Lena Foss en kjempekamp. Igjen er det laget som vinner. etter en fantastisk forsvarskamp. Og jubelen sto i taket både hos, spillere, ledere og ikke minst tilreisende foreldre/fans som hadde tatt turen til Trondheim, endelig var det klart at vi var klar for et av sesongens hovedmål – SPAR-serien.

I den siste kampen mot Utleira, så skulle man tro at vi ikke la ned noe innsats siden vi alt var klare. Men denne gjengen Flintjenter ville det anderledes. Utleira kom med spillere med både eliteserieerfaring fra Byåsen, og 1. divisjonsspill med Utleira. Igjen spilte vi opp mot optimalt bakover. Og med noen fantastiske rush og ankomster. Spesielt fra kampen husker vi 30 meters-pasningen fra Katrine Dingstad Berg, som ble lagt i stuss mellom to Utleira spillere til Henriette Jarneid. Til slutt så sto det 24-14 på resultattavla. Ni av våre 14 spillere var kommet på scoringslista. Med flott prestasjoner av nykommeren, Martine Rønning, samt steinkasteren Fanny Bøe. 1. omgangen til Kristine Helberg var veldig nære årsbeste, og Katrine Dingstad Berg låste buret og kastet nøkkelen i 2. omg.

Det er vanskelig å ikke trekke frem alle spillerne denne helgen. En super laginnsats. Også forsvarsarbeidet gir bud om morsomme kamper fremover – arbeidshestene Anna Wisløff, Emile Bakke og Stine Bjønnes har lagt inn søknad på stillingen som forsvarssjef i Flint.

Gratulerer Flint med plass i Spar-serien!

Bulle Danielsen