Larvik for gode – Flint

Larvik for gode

”Realistisk sett må vi overprestene og Larvik underprestere dersom vi skal vinne”, sa Flint trener Pål Oldrup Jensen før kampen. Flint måtte som ventet gi tapt for Larvik i seriens sjette runde med klare 15-33.

Med erfaringen fra cupkampen for 14 dager siden visste Larvik at Flint ikke måtte undervurderes. I den kampen var Larvik imponert over motstanden de møtte fra eliteseriedebutanten. Hjemmelaget startet godt og ledet de første minuttene. Et bra forsvarspill og i tillegg et imponerende målvaktspill mot gamle lagvenninner av Emily Stang Sando (banens beste) gjorde at det gikk 13 minutter før Larvik tok ledelsen. Derfra og ut var det kun spørsmål om hvor stor Larviks seier skulle bli.

Flint gjorde en god innsats – spesielt i starten av begge omgangene. Dette var kampen ingen ventet en seier og derfor kunne Tønsberg-jentene ha lave skuldre. 15 mål bakover må være tilfredsstillende mot Larvik for en debutant. Men fremover scoret hjemmelaget kun 5 mål i første omgang – noe som vitner om til tider et noe svakt angrepsspill. Akkurat det er nok en naturlig konsekvens av å møte kanskje verdens beste forsvar.

Andre omgang begynte bra for hjemmelaget, men også nå gikk det lange perioder utover i kampen uten at Flint scoret. Larviks kompakte forsvar gir få rom, selv om Flintjentene til tider klarte å åpne det. Tilslutt ble resultatet 15-33. Alt i alt vitner det om et Flintlag med god moral og som vi gleder oss til å følge videre utover i sesongen.

Toppscorer for Flint var Cathrine Pedersen med 4 mål, mens Heidi Løke fra Larvik noterte seg 11 mål.

800 tilskuere var tilstede i Slagenhallen.